Članek
Zmaga dvojnega pomena v Celju
VESELI PRAVI ODZIV MOŠTVA
Foto: Grega Wernig
Vijol’čnih 3x3: v tretjem štajerskem derbiju letošnje sezone še tretja zmaga. V dvobojih s Celjem ostajamo 100%, tudi po pestrem dogajanju v sobotnem večeru.

“Najbolj pomembno je, da smo se po porazu proti Muri takoj vrnili nazaj na zmagovito pot in v enakovreden boj za prvo mesto. Ob tem pa veseli tudi spoznanje o pravem odzivu moštva, z odgovornostjo in odločnostjo, z dovolj agresivnosti v dvobojih,” je v oceni dvoboja izpostavil Radovan Karanović.

Dvoboj je odločil en zadetek, a so se ob učinkoviti potezi Mudrinskega zvrstile številne priložnosti, ki bi lahko imele učinkovitejši zaključek. Z obeh strani.
“Dovolili smo Celjanom, da prvi pridejo do stoodstotne priložnosti. Potem pa smo dvgnili nivo igre, povedli in imeli še kar nekaj obetavnih situacij, ki bi jih morali boljše zaključiti. Imeli pa so jih tudi tekmeci, a k sreči nismo bili kaznovani.”

Po zapletu pred prejšnjo tekmo se je na igrišče vrnil Blaž Vrhovec, po skoraj treh mesecih pa je znova priložnost v začetni enajsterici dobil Danijel Šturm.
“Opazno je, kaj za moštvo pomeni Vrhovec, zato smo tudi omenili njegov izostanek ob analizi tekme z Muro. Šturm pa nam je s svojo igro prinesel ogromno napadanja globine, zato je ob pripravi načrta za tekmo dobil priložnost. Škoda zanj in za nas, da za prodornost ter vztrajnost ni bil nagrajen z zadetkom. A je tokrat moštvo oddelalo tekmo, zato ne bi govoil o posameznikih. Bistvenega pomena so nove tri točke in nadaljevanje uspešne serije proti Celju.”

Po zmagoviti otvoritvi tretje četrtine prvenstva sledi še 90 minut vijol’čne jeseni, za slovo od občinstva v Ljudskem vrtu. V soboto proti Domžalam.
“Moramo se s popolno osredotočenostjo pripraviti na naslednji izziv, te tri točke bodo prinesle nov, dodaten zagon za delovni teden do tekme. Verjamem, da bomo prikazali dobro igro in zaključili prvenstvo na način, katerega pričakujemo. Storili bomo vse, da navijače, ki so nam pomenili veliko podporo s celjskih tribun, razveselimo tudi na zadnji domači tekmi in gremo na zimski premor z dobro popotnico.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19