Članek
Rudi Požeg Vancaš o dvoboju v Celju in pogledu proti Domžalam
POPOLN FOKUS ZDAJ NA SOBOTO
Foto: Grega Wernig
Hitra vrnitev na zmagovito pot. V Celju do 11. prvenstvene zmage in uspešne otvoritve druge polovice tekmovanja.

V pogledu z igrišča na štajerski derbi z želenim razpletom Rudi Požeg Vancaš: “Pomembno je bilo takoj priti do novih treh točk. Škoda, da nismo že prej pripeljali tekme do mirnega konca, priložnosti ni manjkalo, toda moramo biti zadovoljni tudi z enim doseženim zadetkom.”

Eden je bil treh točk vreden.
“Vesel sem, da smo se dobro odzvali po porazu proti Muri. Tudi zaradi dogajanja v prejšnjem krogu je imela tekma v Celju dodaten pomen. Dobro smo odigrali že prvi polčas, ko so tekmeci v nadaljevanju skušali priti do izenačenja z nekaj več tveganja, pa smo imeli več prostora in bi lahko dosegli še višjo zmago. Njihov vratar je bil razpoložen, a tudi naš. Če pa seštejemo vse priložnosti, je bilo razmerje vendarle v našo korist, zmaga pa povsem zaslužena.”

Posebnost: še tretjič v letošnji sezoni zmaga proti Celju.
“Vsako sezono se zgodi, da ti morda nekdo bolj ustreza. V tej sezoni je za nas Celje nasprotnik, proti kateremu nam gre vse po načrtih. Spoznanje, da smo osvojili vseh devet točk v medsebojnih dvobojih veliko pomeni, zdaj pa je pomembna le popolna osredotočenost na naslednjo tekmo.”

Zadnjih 90 minut leta 2021, v soboto v Ljudskem vrtu. Z dodatnim motivom in jasno izraženim ciljem.
“Nabralo se je minut med jesenskim delom, a je še dovolj moči in smo povsem usmerjeni k novemu izzivu. Verjamem, da bomo po dobrih rezultatih v finišu sezone znova imeli dobro podporo s tribun, na igrišču pa bomo storili vse, da zaključimo jesenski del na najlepši način. Še ena dobra predstava za konec bi pomenila piko na i. Se pa zavedamo, da nas čaka zahtevna preizkušnja in moramo biti na visoki ravni, da bomo uresničili cilj.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19