Članek
Prilagajanje na zimski finiš jesenskega dela
DOMŽALČANI SO NAŠI DOLŽNIKI
Foto: Grega Wernig
Zaključni del priprav na zadnje dejanje jesenskega dela z dodatno mero prilagajanja. Nekoliko bo treba spremeniti delovni načrt, četrtkov popoldanski trening je bil preseljen na umetno travo, ne bo pa vmesno sneženje vplivalo na tekmovalni koledar. Sobotni dvoboj z Domžalami ostaja v programu po predvidenem sporedu.

“Priprave potekajo z nekaj nevšečnostmi. V prejšnjih dneh so bile nizke temperature, zdaj smo dočakali tudi sneg, toda vajeni smo že prilagajanja. Popoldanski trening smo preselili na umetno travo, vendar ne dvomim, da bo igrišče pripravljeno za sobotno tekmo. Po snegu glede na napovedi ne bomo igrali, nič ne sme zmotiti osredotočenosti. Igralci so maksimalno motivirani, pri vseh je prisotna močno izražena želja, da bi uspešno zaključili jesenski del in se s popolno zbranostjo lotevamo zadnjih aktivnosti med pripravami na sobotno tekmo,” o zimskem finišu jesenskega dela Radovan Karanović.

Ob prilagajanju na razmere je v ospredju tudi dodaten motiv zaradi vmesnih neprijetnih izkušenj proti naslednjim nasprotnikom, ko smo v dveh tekmah prejeli pet golov.
“Čaka nas dvoboj z ekipo, ki nam je že povzročila težave med jesenskim delom in je na nek način naš dolžnik. Čeprav je treba omeniti, da je bil potek obeh prejšnjih tekem nekoliko nenavaden. Večino golov smo dobili res nepotrebno, tudi po spletu okoliščin. Domžalčane dobro poznamo, gre za tekmovalno ekipo, ki zna igrati na rezultat in je sestavljena iz kakovostnih posameznikov. Vse bomo naredili, da jih tokrat onemogočimo in da pridejo v ospredje naše prednosti. Cilj je zmaga, z dodatno željo, da tudi na tej tekmi kot na večini preostalih ohranimo mrežo nedotaknjeno.”

Stanje v ekipi je spodbudno, novih zapletov s poškodbami ali boleznijo ni bilo.
Žugelj še vedno ne trenira, njega tudi tokrat ne bo med kandidati za nastop. Manjkajo tisti, ki so na seznamu poškodovanih že dalj časa, torej Tavares, Pihler, Mutavčić in Maher, vsi preostali pa so pripravljeni za nastop.”

Dovolj je moči za še eno tekmo, na temeljih dogajanja v prejšnjih tednih z mislijo uspešno zaključiti jesenski del.
“Gledamo predvsem nase, v mislih je le tekma, ki sledi. Ne obremenjujemo se s tem, na katerem mestu bomo po 20. krogu, saj je do konca sezone še veliko tekem. Zanima nas le nadaljevanje zmagovitega niza, najbolj pomembno je priti do novih točk, da imamo čim boljši izhodiščni položaj pred začetkom spomladanskega dela prvenstva.”

Maribor – Domžale. Ljudski vrt, sobota, 20.15. Zadnjih 90 minut nogometnega leta 2021.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19