Članek
Ognjen Mudrinski v napovedniku sobotnega dvoboja z Domžalami (Ljudski vrt, ob 20.15)
DOVOLJ ENERGIJE ZA ZADNJI KORAK
Foto: Grega Wernig
“Pred nami je še zadnja tekma, z dobro znanim ciljem. Z ekipo, ki jo dobro poznamo, a tudi oni nas, smo se pomerili dvakrat v zadnjem obdobju in imamo precej razlogov, da se ji oddolžimo. Domžalčanov nismo uspeli premagati, v prvenstvu smo zapravili zmago, v pokalnem dvoboju izpadli. Čas je, da smo v medsebojnem dvoboju uspešnejši,” v napovedniku sobotnega zaključka jesenskega dela Ognjen Mudrinski.

Moštvo bo zadnja treninga pred tekmo opravilo na umetni travi, kar pa ne spreminja osredotočenosti in načrta.
“Življenje profesionalnega športnika zahteva tudi sposobnost prilagajanja. Ne moremo vplivati na razmere, ampak se trudimo izpolniti vsako obveznost. Upam, da bodo pogoji za igro dobri. Ne glede na okoliščine in na stanje igralne površine pa želimo pokazati, da smo kakovostnejši od Domžal.”

Še en razlog za dodaten navdih: sobotni nasprotniki so nam v dveh jesenskih dvobojih mrežo zatresli petkrat.
“Na to so vplivali različni dejavniki, tudi splet okoliščin. Ko smo v prvenstvenem dvoboju zapravili dva zadetka prednosti, se je nervoza naselila v naše vrste, tekmeci so dobili energijo in v končnici uspeli izenačiti. V pokalni tekmi smo bili boljši, a je odločil evrogol. Zato želimo zdaj to tekmo pripeljati do drugačnega razpleta.”

Pozitiven razplet 20. kroga prinaša tudi možnost boljšega izhodišča za spomladanski del.
“Osredotočeni smo samo nase. Ne želimo gledati drugih, vsak še bo izgubil nekaj točk v spomladanskem delu in pomembno bo uspešno nadaljevati. Lepše bi bilo za ozračje okoli kluba in samozavest moštva, za delovno vnemo med zimskimi pripravami, če bi bili povsem na vrhu, a se ne obremenjujemo s tem. Zanima nas le tekma proti Domžalam. Dovolj je energije za zadnji korak, želimo se posloviti od navijačev, ki so nam ves čas velika podpora, z zmago.”

Maribor – Domžale. Ljudski vrt, sobota, 20.15. Zadnjih 90 minut nogometnega leta 2021.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19