Članek
Pogled s klopi na dramo s srečnim koncem in uspešen zaključek vijol'čne jeseni
EKIPA LAHKO LE ŠE NAPREDUJE
Foto: Grega Wernig
Dolgo čakali, a dočakali. Do slavja pozno, vendar zasluženo. Zadnjih 90 minut v letu 2021 po željah, jesenski del smo zaključili na najlepši način: z zmago. Po pestrem dogajanju do odločitve v sodniškem podaljšku, ko je Jan Repas s silovitim, natančnim udarcem neubranljivo zabil žogo v levi zgornji kot.

“Tekma je bila trda, Domžale so se predstavile v zelo dobri luči. Videli smo taktično tekmo, v kateri pa smo tisto, kar smo si želeli, tudi dobili. Zadetek Repasa je bil dosežen v pravem trenutku, fantje so si s svojim odnosom to tudi zaslužili. Bili smo dovolj potrpežljivi, uresničili cilj, ob tem pa pripravili najlepše darilo klubu ob 61. rojstnem dnevu, ki ga bomo obhajali v nedeljo,” je po drami s srečnim koncem poudaril Radovan Karanović.

Za odločilno potezo je poskrbel Jan Repas, s poznim, a izjemnim zadetkom.
“Nedvomno je na zadnjih tekmah igral dobro in si je zaslužil ta zadetek. Na treningih mu je šlo, na tekmah še ne. Vesel sem zanj, prav tako za vse preostale igralce. Ni dvoma, da ima ta ekipa ustrezno kvaliteto in je v zadnjem obdobju prišla na višji nivo.”

Domžalam smo se oddolžili z nadgradnjo: po petih prejetih zadetkih med zadnjima obračunoma tokrat popoln izkupiček z nedotaknjeno mrežo.
“Ob pripravi načrta za tekmo smo bolj izhajali iz faze obrambe in z vztrajnostjo, odločnostjo čakali na takšen trenutek. Smo pa vendarle bili ekipa, ki je med tekmo narekovala ritem igre, ustvarili smo si več priložnosti in si zaslužili takšen razplet.”

Prva analiza jesenskega dela, na zimski premor po odlični seriji od 10. kroga z izkupičkom 20 tekem, 39 osvojenih točk?
“Teh 11 zadnjih tekem smo res dobro izkoristili, fantom lahko le čestitam za vse, kar so storili. Negativno energijo, ki je v vmesnem obdobju nastala okoli kluba, smo obrnili v pozitivno. Zdaj smo prišli na položaj, na katerem želimo biti in tukaj želimo tudi ostati. Ekipa pa še ima možnosti za napredek, za aktiviranje notranjih rezerv. Vrnili se bodo tudi poškodovani igralci, tako da verjamem, da bo ekipa v nadaljevanju sezone le še boljša. Vsekakor pa se ne bomo zadovoljili z doseženim, saj smo komaj na polovici poti.”

Kakšno je bilo sporočilo slačilnici ob zadnjem letošnjem nagovoru?
“Vsem skupaj sem čestital in predvsem izpostavil zahvalo za trud, za vse, kar so storili, odkar sem prevzel ekipo. Uspešni rezultati so odraz prikazanega, dobrega dela sodelavcev v strokovnem štabu in vseh v klubu.”

Po zadnjem sodniškem žvižgu vijol’čna četa na različne konce, v dobrem razpoloženju. Premor pa ne bo dolgo trajal, takoj po novem letu se bodo že začeli postavljati temelji projekta vijol’čna pomlad 2022.
“Fantje se zdaj lahko sprostijo po uspešno opravljenem zaključku jeseni, čas je za počitek. Potem pa je delovni načrt že sestavljen. Priprave se začenjajo 4. januarja, sledi zahtevno obdobje, ko bo treba napolniti baterije za nove zmage v spomladanskem delu prvenstva.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19