Članek
Športni direktor Marko Šuler o potrditvi statusa trenerja
KARANOVIĆ JE VRNIL EKIPO NA PRAVO POT
Foto: Grega Wernig
Na zimski premor z vrha lestvice. Za nami je pestra jesen, s turbulentnim začetnim poglavjem sezone, po vmesnem klubskem odzivu pa vijol’čna preobrazba, ki je privedla do pozitivnega zaključka. Ob zaključku jeseni pa se že postavljajo temelji za pomlad, med prvimi potezami je potrditev statusa trenerja.

“Rezultati so dovolj zgovorni, dileme ni bilo. Radovan Karanović je uspel vrniti Maribor na pravo pot, dosegel je, da mu igralci sledijo. Ekipa, ki ni veliko spremenjena, je pred nekaj meseci kazala povsem drugačen obraz kot ga kaže trenutno. Razlika je najbolj opazna na igrišču in zgodbo nadaljujemo skupaj. Trener je s sodelavci v strokovnem štabu že sestavil načrt pripravljalnega obdobja, 4. januarja se začenjajo prve aktivosti, 19. je predviden odhod v Belek, standardno bazo med osrednjim delom priprav. Potem pa takoj derbi za uvod v spomladanski del,” je poudaril športni direktor Marko Šuler.

Pri statusu trenerja ni ovir tudi po administrativni plati, s potrditvijo licence lahko Radovan Karanović vodi moštvo do konca sezone.
“Karanović pozna NK Maribor v vseh pogledih, bil je dolgo prisoten v klubu med delovanjem v nogometni šoli. Pokazalo se je, da je Maribor specifično okolje in klub. Tukaj so nekatere zadeve izpeljane celo nad realnimi zmožnostmi, delujemo na visokih obratih in treba je verjeti v projekt. V tej ekipi sem videl velik potencial. Ekipo, ki lahko in zmore. Glede na dogodke, ki so se zvrstili in zadev, ki jih ni bilo malo, je razplet jesenskega dela morda iz kakšnega zornega kota sanjski. Zame je želen. Ko potegnemo črto, gre za majhen uspeh, ki pa, upam, da bo imel večjo težo na koncu sezone.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19