Članek
Jan Repas po uspešnem zaključku vijol’čne jeseni
ŽELEL SEM DODATI ŠE SVOJ DELEŽ
Foto: Grega Wernig
“Občutki so nadvse prijetni, razplet jesenskega dela pomeni najlepšo obliko potrditve opravljenega in nagrade za trud celotne ekipe, strokovnega tima, vseh v klubu. Na premor gremo z nasmeškom in dovolj razlogi za zadovoljstvo,” po uspešnem zaključku vijol’čne jeseni z zmago proti Domžalam in skokom na prvo mesto poudarja Jan Repas.

“Želeli smo si ta gol in ga dočakali. Nekoliko pozneje, kot smo se nadejali, vendar povsem zasluženo. Izkazalo se je, da smo bili dovolj vztrajni in odločni. Zaključili smo jesenski del, kot smo si želeli. Izpolnili smo svoj del naloge, dočakali nato tudi prijeten razplet tekme v Kopru in prva ocena jeseni je pozitivna.”

Avtor odločilne poteze je dočakal tudi osebno zadoščenje, za prvi zadetek v letošnji sezoni si ne bi mogel izbrati primernejšega trenutka.
“Kot da bi čakal vso sezono na pravi trenutek… Že vmes sem omenil, da manjka še moj delež k uspehom moštva z zadetki ali asistencami. Trud se je poplačal, želel sem si popraviti statistiko in prispevati več k skupnem izkupičku. Milec je opravil prvi del, po odbitku pa sem dočakal priložnost. Naciljal sem v zgornji kot in na veliko veselje vseh zadel. Forma se je stopnjevala iz tekme v tekmo, čakal sem le še na ta gol. Morda škoda, da je jesenski del že končan, vendar smo ob točkovni beri in po vsem kar se je dogajalo, lahko zadovoljni.”

Od nedeljskega jutra je čas za zaslužen dopust, od 4. januarja pa bo v Ljudskem vrtu znova živahno.
“Zdaj je čas za počitek, kratek odklop od nogometa. Dneve premora bom preživel v družinskem krogu, med svojimi najbližjiimi, si privoščil kratek dopust. Potem pa se hitro vračamo k delovnim obveznostim, ponoven zbor moštva bo takoj po novem letu, tako da bomo kmalu spet skupaj. Z novo energijo in novimi motivi.”

In še prvi pogled 24-letnega zveznega igralca proti vijol’čni pomladi?
“Pestro bo, o tem ni dvoma. Toda ne glede na stanje na lestvici se naše izhodišče ne spreminja. Ostajamo povsem osredotočeni na vsak trening in vsako naslednjo tekmo. Kar je najbolj oz. edino pomembno, je, da nadaljujemo, kjer smo ostali in začnemo spomladanski del, kot smo končali.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19