Članek
Radovan Karanović po potrditvi dogovora o nadaljevanju skupne poti o načrtih za vijol'čno pomlad
VSI SMO IMELI ENAK CILJ
Ob prihodu 6. mesto, čez zimo sami na vrhu lestvice. Po devetih krogih osvojenih 13 točk, nogometno jesen pa smo končali z izkupičkom 20 tekem/39 točk. Po vijol’čni preobrazbi potrditev uspešnega dela še v obliki nove klubske zaupnice: tudi v nadaljevanju sezone bo moštvo vodil Radovan Karanović.

“Moram se zahvaliti igralcem, že zaradi sprejema in njihovega odnosa ob prihodu. To je pripomoglo k postavljanju dobrih temeljev, da smo nato skupaj poskrbeli za uspešno zgodbo in dosegli takšne rezultate. Ob zahvali vodstvu kluba za zaupanje pa moram izpostaviti pomen oz. delež športnega direktorja in celotnega strokovnega štaba. Dobro, lahko rečem odlično smo sodelovali. Nismo imeli nobenih težav v komunikaciji, vsi smo imeli enak cilj, kar se je pokazalo tudi na igrišču,” poudarja vodja strokovnega štaba po potrditvi dogovora in ob prvi analizi opravljenega, ko je vijol’čna četa imela povsem drugačno podobo v drugi polovici sezone.

“Nedvomno moramo priznati, da smo drugi del sezone odigrali, kot se je v klubu pričakovalo. Z dobrimi rezultati se je dvignila samozavest, ekipa je začutila, da smo lahko veliko bolj uspešni in to je pripeljalo do tega, da smo v naslednjih tekmah začeli tekmovati. Iz tekme v tekmo smo rasli kot moštvo, bili boljši na igrišču. Nekaj zaporednih tekem nismo dobili zadetka, strnili smo vrste in prišli do tekmovalne forme.”

Prišel je kot pomočnik trenerja, po enem tednu pa že prevzel samostojno vodenje moštva. Zahteven, nehvaležen izziv, pri katerem pa je pomagalo spoznanje, da je prebivalec Maribor že od leta 1995 in da je bil polnih 11 let (2005-2016) pomemben del ustroja v nogometni šoli,
“Ravno zaradi tega ne morem reči, da sem čutil dodaten pritisk. Morda bi v kakšni drugačni situaciji bilo težje. Poznam utrip mesta, poznam klub in zelo dobro sem se zavedal, kam sem prišel. Ob prevzemu odgovorne naloge sem predvsem razmišljal o tem, kako in na nakšen način aktivirati vse posameznike. Veliko sem se pogovarjal z igralci, tudi z ostalimi ljudmi v klubu. Vsako mnenje je dobrodošlo med iskanjem prave kemije. Želel sem vzpostaviti ustrezen odnos, igralcem povrniti zaupanje in samozavest. Nekateri, ki morda prej niso bili v ospredju, so dobili priložnost. S tem smo dobili smo usklajenost v ekipi, pozitivno ozračje v slačilnici in nanizali dobre rezultate.”

Povzpeli smo se na vrh, vmes utrdili obrambo, a ima moštvo ob dobrem izhodišču za pomlad tudi možnosti za napredek.
“Rezerve vidim pri določenih posameznikih. Z dobrim delom verjamem, da bodo vidne in bodo prišle do izraza. Kot ekipa smo že napredovali, a lahko še posamično. Moramo se zavedati, da je tukaj nekaj fantov, ki nimajo dovolj prvoligaške kilometrine, pa so že imeli v jesenskem delu pomembno vlogo. V tem vidim priložnost za določen korak naprej in zato pričakujem še boljše predstave v spomladanskem delu.”

Zimske priprave se začenjajo 4. januarja, z dodatnim motivom v pričakovanju vijol’čne pomladi.
“Verjetno bo prišlo med zimskim premorom do manjših sprememb v ekipi, a to ne spreminja naših ciljev. Maribor je vedno favorit, tudi če je na petem mestu. To moramo sprejeti. Ekipa zdaj deluje drugače kot pred nekaj meseci. Pričakujem, da bomo spomladi ohranili tisto, kar smo naredili doslej. Hkrati pa tudi, da napredujemo v igri in ostanemo na vrhu lestvice. Upam, da so navijači spet začutili pozitivno energijo in zaživeli s klubom. Verjamem, da bomo imeli spomladi še več razlogov, da se bomo skupaj veselili novih uspehov kluba.”
   
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19