Članek
Martin Milec: vijol'čna zvestoba do 2024
V NOVO ZGODBO Z NOVIM MOTIVOM
Foto: Grega Wernig
Pri sestavljanju ekipe za spomladanski del so prve poteze že opravljene, najprej s sklenitvijo dogovora z dosedanjimi člani. Kot eden najizkušenejših je novo zvestobo vijol’čnemu projektu potrdil Martin Milec, še za dve dodatni leti. S pogodbo do poletja 2024.

“Dolgo sem že tukaj, vesel sem, da bom ostal še nekaj časa. Lahko ponovim besede ob prejšnji sklenitvi novega dogovora, tukaj je moj dom, moj klub. Dileme z moje strani glede podaljšanja pogodbe ni bilo, izredno sem ponosen, da bomo nadaljevali skupno zgodbo in gremo novim zmagam naproti.”

Med jesenskim delom prvenstva jih je bilo 12, kar prinaša obetavno izhodišče za pomlad.
“Po vsem, kar se je vmes dogajalo, smo poskrbeli za lep zaključek jesenskega dela. Ni razlogov za pretirano veselje, pred nami je še zahtevno ndaljevanje sezone. Je pa lepo vstopiti v novo leto s prvega mesta, tudi z vidika samozavesti, forme. Ob tem pa bo to izhodišče nedvomno pomenilo tudi dodatno spodbudo na treningih med pripravami. Vemo, da nas čaka 16 tekem spomladanskega dela. Šli bomo korak po korak, najprej z osnovo. Zimske priprave so najdaljše, najzahtevnejše in treba jih bo oddelati na najboljši način, saj ne gre le postavljanje temeljev za spomladanski del, ampak dejansko za bazo za celotno leto. Ob dobrih pripravah bomo skušali takoj nadaljevati z zbiranjem točk in ostati zbrani, popolnoma osredotočeni na končni cilj. Motiv je velik, želimo vrniti naslov v Maribor, ob tem pa omogočiti, da Marcos Tavares, naša legenda še enkrat pred polno južno ploščadjo dvigne pokal visoko v zrak.”

Med spoznanji iz prve polovice sezone veliko pomeni tudi vmesna preobrazba obrambne vrste.
“Zavedamo se, da smo imeli povsem različna obraza. Obramba je tista osnova, iz katere je treba izhajati. Med zadnjim obdobjem smo bili na ustreznem nivoju. Z novim trenerjem smo dobili nov zagon, sproščenost in samozavest v igri. Tukaj so se zgodile največje spremembe, je pa dejstvo, da samozavest prihaja iz dobrih rezultatov. Podobna miselnost velja tudi za v prihodnje, Če bomo dobro stali na igrišču in ne bomo prejemali zadetkov oz. jih bomo v minimalnem številu, bo pot do uspeha krajša. V ofenzivnem delu imamo namreč dovolj kakovosti, da bomo našli pot do mreže nasprotnikov.”

25 tekem, 20 nastopov. Včasih ni šlo brez težav s poškodbami, tokrat je desni bočni branilec v zgornjem delu po tekmovalnih minutah.
“Glede na starost je telo dobro prestalo napore. Vemo, koliko težav sem imel v prejšnjih letih. Priznam, da sem si pogledal statistiko in prišel do ugotovitve, da že nekaj časa nisem povezal toliko zaporednih nastopov. S tem, ko sem odigral 10 tekem v nizu, se je dvignila tudi forma. Vedno pa je lahko še boljše in verjamem, da bomo vsi v spomladanskem delu na še višjem nivoju.”

Kako boš izkoristil dneve premora?
“Nismo načrtovali daljšega potovanja, morali bi biti te dni na kopanju v toplicah, ampak viroze mlajših članov družine so privedle do tega, da bomo zadnje decembrske dneve preživeli v družinskem krogu in s prijatelji. Bo še dovolj časa za počitnice, proste dni kdaj pozneje. Zdaj je pomemben dober počitek, z novim letom pa gremo v nove izzive.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19