Članek
Nemanja Mitrović v 2022 z vijol’čno zvestobo do 2024 in z novim motivom ob začetku priprav
JESENSKO IZHODIŠČE ZAHTEVA DODATEN TRUD
Foto: Grega Wernig
Konec premora, od torka bo v Ljudskem vrtu spet živahno. Začenjajo se zimske priprave, z dobrimi jesenskimi temelji in novo delovno energijo.

“Prosti dnevi po koncu jesenskega dela so bili dobrodošli. Preživel sem jih v družinskem krogu, sprva ob popolnem počitku, nato začel že z uvajalnimi treningi, zdaj pa že z nestrpnostjo čakam na zbor moštva in ponovno srečanje s soigralci. Med voščili za novo leto bi rad vsem navijačem zaželel veliko zdravja in prijetnih trenutkov, nam na igrišču pa seveda čim več zmag ter uresničitev športnih ciljev. Cilj št. 1 je znan, vrnitev naslova v Maribor,” ob otvoritvi novega poglavja Nemanja Mitrović, ki vstopa v 2022 z vijol’čno zvestobo do 2024.

Ob številnih podaljšanjih pogodb z igralci, ki so imeli sklenjen dogovor do konca letošnje sezone, tudi za 29-letnega izkušenega člana obrambne vrste ni bilo dileme.
“Vesel sem, da se skupna zgodba nadaljuje. Krajšega sestanka glede podaljšanja pogodbe še nisem imel, s športnim direktorjem sva se hitro uskladila. Kar je bilo dogovorjeno, smo potrdili tudi na papirju. Obojestransko smo zadovoljni in usmerjamo se k novim izzivom. Prišel sem v Maribor s ciljem, da postanemo prvaki in naredimo korak naprej na evropskem prizorišču ter se vrnemo na nekdanje klubske tirnice. Vmes nam ni šlo po načrtih, tako da je motiv za v prihodnje še močneje izražen.”

Dosedanji trenutki v vijoličastem so bili pestri, tudi z vmesnim daljšim prisilnim počitkom zaradi poškodbe, ki pa je že preteklost. V projekt pomlad 2022 znova na visokih obratih.
“Vračanje tekmovalnih občutkov je uspešno minilo, odmislil sem negotovost o morebitni ponovitvi poškodbe in ujel ritem. Razmišljal sem le o tem, kako narediti vse, da bi bil na igrišču in pomagal moštvu. Veliko se je dogajalo v prvi polovici sezone, slabše smo začeli, potem pa se ustalili, začeli zmagovati in prišli do prvega mesta. Izhodišče je dobro, vendar trenutno nič ne pomeni, ampak od nas zahteva le še dodaten trud. Želimo nadaljevati v takšnem slogu, storili bomo vse, da ostanemo na položaju, kjer smo zdaj.”

Prvi trening v letu 2022 v Ljudskem bo v torek, z začetkom ob 11. uri.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19