Članek
Radovan Karanović o načrtu priprav in takojšnjem preskoku na visoke delovne obrate
SPODBUDNI PRVI VTISI
Štabu priključen tudi Željko Filipović
Foto: Grega Wernig
Od torkovega jutra je spet živahno po hodnikih Ljudskega vrta. Radovan Karanović je zbral igralce, predstavil načrt zimskih priprav in z dopolnjenim strokovnim štabom začel novo vijol’čno poglavje.

“Konec počitka, začelo se je zares. Na seznamu za začetek priprav imamo 30 igralcev, a vsi še ne morejo vaditi s polno obremenitvijo. Trenutno imamo nekaj težav, zaradi lažjih poškodb bodo Žugelj, Pihler in Maher nekaj časa še vadili po individualnem programu. Zaradi bolezni manjkata Koderman in Vipotnik, se pa je vrnil že Mudrinski, ki je izpustil le uvodni trening. Vemo, kaj moramo početi, fantje so prišli nazaj v dobrem razpoloženju in s pravo delovno vnemo, tako da so prvi vtisi spodbudni,” je izpostavil trener ob ponovnem zboru moštvu.

Priprave bodo večinoma potekale v Mariboru, s tradicionalno vmesno bazo v Beleku.
“Uvodni del bomo opravili v Mariboru, potem pa sledi odhod v Turčijo, na osrednji del postavljanja temeljev za spomladanski del. Spored pripravljalnih tekem je že sestavljen, gre za raznolike, koristne tekme. Tekmovalni program priprav bo zelo koristen, predvsem med bivanjem v Turčiji, saj sem mnenja, da je v tem obdobju boljše imeti zahtevne preizkušnje. Ob treningih nam ti dvoboji lahko prinesejo veliko dragocenih spoznanj.”

Ob nekaterih spremembah v moštvu vstopamo v novo poglavje tudi s spremenjenim strokovnim štabom.
“Priključila sta se Željko Filipović kot eden izmed pomočnikov in Mario Milanič v vlogi analitika. Prinašata znanje in novo energijo, ob povečanem obsegu dela ter zahtevah, ki so pred nami, pa dobrodošlo okrepitev za strokovni štab.”

Nizanje kilometrov, a takoj tudi aktivnosti z žogo bodo zaznamovali naslednje dneve.
“Lahko rečemo, da je predvidena popolna mobilizacija. Brez visokega ritma ne bo šlo, popolnoma se posvečamo delovnim obveznostim. Ne skrivamo, da je naš cilj v nadaljevanju osvojitev naslova prvaka in storili bomo vse, da ostanemo na vrhu lestvice. Toda gremo korak po korak, najprej je treba poskrbeti za kakovostne priprave.”
0.krog LESTVICA