Članek
Utrip slačilnice: Ažbe Jug o dodatnem pomenu uspešnega pripravljalnega obdobja
POPOLNA OSREDOTOČENOST
Foto: Grega Wernig
Takoj preskok na visoke delovne obrate. Prvi dnevi zimskih priprav po predvidenem načrtu, o prilagajanju na razmere in o ciljih v 2022 Ažbe Jug.

“Po pestrem jesenskem delu je bil oddih dobrodošel, dobro smo se odpočili in pripravili na aktivnosti, ki sledijo. Vrnili smo se z velikim motivom, najbolj nas veseli spoznanje, da smo ponoven zbor dočakali zdravi. Zavedamo se dvojnega pomena tega obdobja, zimske priprave niso pomembne le za nadaljevanje sezone, ampak tudi že za poletne evropske kvalifikacije.”

Tokrat bo ob delovnem motivu dodatnega pomena tudi popolna osredočenost, na igrišču in izven igrišča.
“Vemo, kaj se je dogajalo med lanskimi pripravami. Tudi to je bil eden izmed razlogov za zaključek sezone, ki si ga nihče ni želel. Ni se bilo prijetno sprijazniti z razpletom, smo pa pridobili koristna spoznanja. Vajeni smo že življenja s koronavirusom, zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo. Na testiranju smo oddali negativne izvide in lahko smo začeli z aktivnostmi v polnem številu. Zdaj je najbolj pomembna ekipa, treningi v polnem obsegu, zato smo previdni v vseh pogledih. Zadržujemo se doma, izogibamo dodatnim stikom. Povsem smo usmerjeni k pripravam, ozračje v slačilnici in v klubu je odlično.”

Med dodatnim zagonom za vratarja je tudi podatek o jesenskih trdnih temeljih, ko na desetih izmed dvajsetih tekem ni bilo treba pobirati žoge iz mreže.
“To je zasluga celotnega moštva. Slabše smo začeli sezono, potem pa se je po vmesni spremembi na klopi marsikaj spremenilo. Igralci smo bili bolj sproščeni in to se je odrazilo na igrišču. Po dobrih rezultatih se je povrnila samozavest, utrdili smo obrambo, nasploh delovanje na igrišču in upam, da bomo tako tudi nadaljevali po zimskem premoru.”

Ko oddelamo priprave, sledi za uvod v vijol’čno pomlad takoj derbi.
“To bo le še dodatna motivacija za dobre priprave. Toda ni pomembna le ta tekma, vsaka naslednja bo enakega pomena. Prvenstvo bo maraton, sledilo bo še veliko tekem do uresničitve končnega cilja. Zdaj je najbolj pomembno, da prestanemo to fazo brez poškodb in bolezni. Prvih 14 dni bo namenjenih postavljanju temeljev, potem pa bo med bivanjem v Turčiji že večji poudarek na tekmovalnosti.”20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19