Članek
Uvodna serija zaporednih treningov po predvidenem načrtu
ZAČETNI POUDAREK NA "FIZIKI"
Foto: Grega Wernig
Faza št. 1 zaključena. Serija zaporednih treningov, številni pretečeni kilometri, a že tudi po premoru vedno dobrodošle nogometne aktivnosti, z rednim stikom z žogo.

“Fantje so zelo dobro oddelali prvi teden. Vse aktivnosti, ki smo jih predvideli, smo v celoti opravili. Poudarek je bil na nabiranju telesne moči, postavljamo temelje, ko je delovni namen povezan z osnovno vzdržljivostjo, a so bile že prisotne tudi tehnično-taktične zadeve, tako da imamo ob ustrezni delovni vnemi tudi odlično ozračje v moštvu,” o prvih vijol’čnih korakih v 2022 Radovan Karanović.

Začetnni del zimskih priprav smo dobro prestali tudi glede številčne udeležbe, ob delu na visokih obratih in vedno prisotni negotovosti zaradi razmer po državi ni bilo večjega osipa na treningih.
“Zaradi bolezni manjka Vipotnik, Maher ostaja v fazi mirovanja, Pihler še vadi po individualnem programu, se pa je po dveh dneh odsotnosti Koderman že pridružil soigralcem. Prav tako Žugelj, ki je uspešno prestal okrevanje, vmes že sodeloval pri nekaterih skupnih vajah in bo v prihodnjem tednu lahko vadil s polno obremenitvijo.”

Do odhoda v Turčijo ni predvidenih selitev, vse aktivnosti bodo potekale v Ljudskem vrtu, vendar čez cesto.
“Da se ne bi selili in menjavali podlage ob morebitnem poslabšanju vremena, smo se odločili uvodna tedna opraviti na igrišču z umetno travo. Pogoji so dobri, načrt pripravljalnega obdobja v celoti izpolnjujemo in razen teh manjših težav z nekaterimi manjkajočimi igralci, na kar pa preprosto moramo biti v teh časih vedno pripravljeni, res ni nobenih pripomb z dosedanjim potekom.”

Zaenkrat še brez novih obrazov, a se v nadaljevanju priprav obetajo tudi določene kadrovske spremembe. Niz treningov pa bo dopolnjen s prvim testom, v nedeljo, 16. januarja, proti Triglavu.
“Imamo svoj cilj, popolnoma smo osredotočeni na vsak trening. V strokovnem štabu smo v rednem stiku s športnim direktorjem, po pridobljenih informacijah bomo predvidoma v prihodnjem tednu moštvu lahko priključili tudi koga izmed novincev, toda naš načrt se ne spreminja. Poudarek bo ostal na ‘fiziki’, prvi in drugi teden bosta v znamenju tovrstnih aktivnosti. Po seriji treningov pa bo ob koncu naslednjega tedna na sporedu že prva preizkušnja, za vračanje tekmovalnih občutkov bo med dvobojem s Triglavom vsakemu igralcu namenjen po en polčas.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19