Članek
Nov teden, novo poglavje: Nino Žugelj znova z moštvom in z namenom nadgraditi uspešno jesen
OD ZAUPANJA DO SAMOZAVESTI
Foto: Grega Wernig
Zimske priprave, teden št. 2. Novo poglavje s povečanjem števila igralcev v polnem delovnem programu, v trening z moštvom tudi Nino Žugelj.

“Prvi del je bil uvajalni, tako da nisem veliko zamudil. S trenerji smo se odločili, da ne prehitevamo in sem še vadil po individualnem programu, v tem tednu pa se že pridružim soigralcem. Komaj sem čakal, da bom z moštvom pri vseh aktivnostih in zdaj bomo storili vse, da skozi uspešne priprave dočakamo nadaljevanje prvenstva v ustreznem stanju,” pravi Nino Žugelj, ki je znova na razpolago strokovnemu štabu.

Ingvinalna hernija je preteklost, v naslednji fazi že “na puno”.
“Težave so odpravljene, počutje je dobro in verjamem, da bom v prihodnjih dneh lahko ves čas nemoteno sodeloval pri vseh vajah s polno obremenitvijo. Pri dosedanjih treningih ni bilo ovir, po predvidevanjih bom v Turčiji že lahko vračal tudi tekmovalne občutke med zanimivimi, koristnimi pripravljalnimi preizkušnjami.”

Zaradi poškodbe je izpustil zadnji decembrski tekmi, toda za 21-letnikom je uspešno obdobje, ki ga je zaznamoval z doslej največjimi koraki naprej.
“Hvaležen sem za zaupanje, najprej Simonu Rožmanu v začetnem delu in potem v nadaljevanju sezone Radovanu Karanoviću, da sem pridobil kontinuiteto nastopov. S tem sem pridobil tudi na samozavesti, dobrodošle so bile izkušnje, ki sem jih imel pred tem in po prvih korakih naprej v jesenskem verjamem, da bom lahko še več prispeval k moštvenim uspehom v spomladanskem delu.”

Mladi slovenski reprezentant je na zimski premor odšel s številkami: 21 tekem, 5 golov. S hitrim prilagajanjem na drugačno vlogo v vijol’čni slačilnici.
“Prilagajanje mi je olajšalo spoznanje, da sem že v mlajših selekcijah občutil članski nogomet. Vedel sem, kakšne so zahteve v Mariboru, kako se soočiti s pritiskom. Koristna je bila tudi vmesna menjava okolja na posojah in vse te izkušnje so mi pripomogle, da sem priložnost v trenutkih, ko sem jo dobil, tudi izkoristil. Ko sem kot mlajši igral s člani na treningih, mi je šlo dobro in sem verjel, da bo ob potrpežljivosti prišel tudi čas zame. Zavzeto sem delal, sledil navodilom in vesel sem, da sem dočakal priložnost.”

S prvenstvenimi boji nadaljujemo 12./13. februarja, na dobrih temeljih in s spodbudnim izhodiščem.
“Vsi vemo, kaj hočemo. Cilj je, da vrnemo naslov v Maribor. Poskrbeli smo za dobro izhodišče, a se zavedamo, da pretekli dosežki nič ne pomenijo. Sledi novo dokazovanje na vsaki izmed šestnajstih spomladanskih tekem, gremo pa z optimizmom naprej, saj imamo ekipo, ki je sposobna nadgraditi uspešno jesen.”
0.krog LESTVICA