Članek
Nov teden, novo poglavje: Nino Žugelj znova z moštvom in z namenom nadgraditi uspešno jesen
OD ZAUPANJA DO SAMOZAVESTI
Foto: Grega Wernig
Zimske priprave, teden št. 2. Novo poglavje s povečanjem števila igralcev v polnem delovnem programu, v trening z moštvom tudi Nino Žugelj.

“Prvi del je bil uvajalni, tako da nisem veliko zamudil. S trenerji smo se odločili, da ne prehitevamo in sem še vadil po individualnem programu, v tem tednu pa se že pridružim soigralcem. Komaj sem čakal, da bom z moštvom pri vseh aktivnostih in zdaj bomo storili vse, da skozi uspešne priprave dočakamo nadaljevanje prvenstva v ustreznem stanju,” pravi Nino Žugelj, ki je znova na razpolago strokovnemu štabu.

Ingvinalna hernija je preteklost, v naslednji fazi že “na puno”.
“Težave so odpravljene, počutje je dobro in verjamem, da bom v prihodnjih dneh lahko ves čas nemoteno sodeloval pri vseh vajah s polno obremenitvijo. Pri dosedanjih treningih ni bilo ovir, po predvidevanjih bom v Turčiji že lahko vračal tudi tekmovalne občutke med zanimivimi, koristnimi pripravljalnimi preizkušnjami.”

Zaradi poškodbe je izpustil zadnji decembrski tekmi, toda za 21-letnikom je uspešno obdobje, ki ga je zaznamoval z doslej največjimi koraki naprej.
“Hvaležen sem za zaupanje, najprej Simonu Rožmanu v začetnem delu in potem v nadaljevanju sezone Radovanu Karanoviću, da sem pridobil kontinuiteto nastopov. S tem sem pridobil tudi na samozavesti, dobrodošle so bile izkušnje, ki sem jih imel pred tem in po prvih korakih naprej v jesenskem verjamem, da bom lahko še več prispeval k moštvenim uspehom v spomladanskem delu.”

Mladi slovenski reprezentant je na zimski premor odšel s številkami: 21 tekem, 5 golov. S hitrim prilagajanjem na drugačno vlogo v vijol’čni slačilnici.
“Prilagajanje mi je olajšalo spoznanje, da sem že v mlajših selekcijah občutil članski nogomet. Vedel sem, kakšne so zahteve v Mariboru, kako se soočiti s pritiskom. Koristna je bila tudi vmesna menjava okolja na posojah in vse te izkušnje so mi pripomogle, da sem priložnost v trenutkih, ko sem jo dobil, tudi izkoristil. Ko sem kot mlajši igral s člani na treningih, mi je šlo dobro in sem verjel, da bo ob potrpežljivosti prišel tudi čas zame. Zavzeto sem delal, sledil navodilom in vesel sem, da sem dočakal priložnost.”

S prvenstvenimi boji nadaljujemo 12./13. februarja, na dobrih temeljih in s spodbudnim izhodiščem.
“Vsi vemo, kaj hočemo. Cilj je, da vrnemo naslov v Maribor. Poskrbeli smo za dobro izhodišče, a se zavedamo, da pretekli dosežki nič ne pomenijo. Sledi novo dokazovanje na vsaki izmed šestnajstih spomladanskih tekem, gremo pa z optimizmom naprej, saj imamo ekipo, ki je sposobna nadgraditi uspešno jesen.”
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19