Članek
Prvi novinec v zimskem prestopnem roku bo prvi Šved doslej v Ljudskem vrtu
MAX WATSON V VIJOLIČASTEM DO 2024
Foto: Grega Wernig
Po uvodnih treningih že lahko predstavimo prvo kadrovsko potezo za nadaljevanje sezone. Kot je napovedal športni direktor ob ponovnem zboru moštva, kmalu sledijo tudi prihodi. In čas je že za otvoritev prestopnega roka: nova moč za vijol’čno pomlad je Max Watson, 25-letni švedski branilec.

“Ker obstaja možnost, da Robert Voloder ne bo ostal z nami v nadaljevanju sezone, smo se morali odzvati. Iskali smo nekoga, ki bi z izkušnjami, predvsem pa s stanovitnostjo v igri pomenil okrepitev na štoperskem položaju. Max Watson je v zahtevni švedski ligi redno igral in tudi značajsko ustreza našim merilom. V njegovem primeru je šlo za trenutek, ki ga je bilo vredno izkoristiti. V realnih razmerah bi si takšnega igralca težko privoščili, po želenem razpletu pa nam je uspelo pripeljati fanta, ki je lahko dodana vrednost ekipi, tako na igrišču kot ob igrišču. Pomembno je, da je šlo za obojestransko veliko željo, saj smo imeli podobne cilje. Max pozna Maribor, seznanjen je s tukajšnjimi zahtevami. Želi si osvajanja lovorik, igranja v Evropi in verjamem, da lahko skupaj izpišemo uspešno zgodbo,” je prvo okrepitev v 2022 napovedal Marko Šuler.

Za Mjällby AIF je Watson, ki bo 3. februarja dopolnil 26 let, v zadnjih dveh sezonah odigral 50 tekem v prvoligaški konkurenci, po izteku pogodbe pa prihaja v Ljudski vrt v statusu prostega igralca. Pred tem je tri zaporedne sezone igral v drugi švedski ligi za Mjällby AIF, Jönköpings Södra IF in za Norrby IF, v 2022 pa začenja novo zgodbo z velikim motivom.

“Prvi vtisi so odlični. Vem, kam prihajam. Priložnost, da pridem v klub, ki se bori za vrh lestvice in omogoča možnost igranja v evropskem pokalnem tekmovanju, je zame pomenila pravšnji izziv. Prepričal me je ambiciozen projekt, ob prihodu sem se le še dodatno prepričal o podobi kluba na visoki organizacijski ravni in z nestrpnostjo pričakujem začetek nove zgodbe,” je izpostavil prvi Šved, ki je postal član NK Maribor.

Visok je 186 cm, tehta 80 kg. V Skandinaviji se je uveljavil kot hiter branilec, ki se odlikuje v zračnih dvobojih in je spreten v prenosu žoge na nasprotno polovico igrišča. In še zanimivost ob predstavitvi: Max Watson s pojasnilom o imenu in priimku, ki prej razkrivata otoške kot skandinavske korenine.
“Oče je Anglež, mama Švedinja. Oče se je preselil na Švedsko, ko je bil star 18 let. Tam je dlje, kot je živel v Angliji, tako da se že počuti kot Šved. Kot otrok sem treniral tudi rokomet, a je hitro prevladala želja po nogometu. Na razvojni poti je veliko pomenilo spoznanje, da sem redno igral, nabiral izkušnje in verjamem, da lahko pomagam Mariboru k uresničitvi ciljev. Imam en mesec za prilagajanje na novo okolje, veseli me, da se bom že v zgodnji fazi priprav pridružil moštvu in storil bom vse, da bom do začetka prvenstva v želenem stanju."

Watson si je za igranje v vijoličastem izbral dres s št. 20 in se bo moštvu pridružil že na torkovem opoldanskem treningu.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
39
Luka Koper
38
Olimpija
31
Bravo
30
DNŠ Mura
29
Domžale
23
Celje
22
Tabor Sežana
19
Aluminij
19
Radomlje
19