Članek
Sestavljamo vijol’čni mozaik za pomlad 2022, okrepitev št. 2
ĐORĐE IVANOVIĆ KOT DODANA VREDNOST
Foto: Grega Wernig
Pestro dogajanje v zimskem prestopnem roku se nadaljuje: z novico, ki ima dodatno težo. Nova moč za vijol’čno pomlad je Đorđe Ivanović, 26-letni srbski nogometaš, ki pa ima tudi hrvaški potni list. V Belek je dopotoval iz Belorusije v četrtkovih večernih urah.

Igralec, ki se najboljše znajde v vlogi krilnega napadalca na levi strani, ne potrebuje dodatnega napovednika. Na slovenskih igriščih smo ga spoznali v sezoni 2020/21, z enajstimi doseženimi prvenstvenimi zadetki je pustil globoko sled in si z igrami v Olimpiji prislužil prestop v Šahtjor Soligorsk. Po jesenskem v Belorusiji, ko je v tamkajšnjem ligaškem tekmovanju zbral 11 nastopov in dosegel 2 zadetka, pa bo Ivanović v spomladanskem delu znova igral v Sloveniji. Tokrat v vijoličastem.

“Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš. Nekaj časa smo iskali, kar smo potrebovali po odhodu Rudija in verjamemo, da Đorđe moštvu prinaša to, kar želimo. Je preverjena rešitev, tisti delček v mozaiku, ki smo ga želeli dodati v boju za vrh. Ekipa ima kvaliteto, številne posameznike s potezo več, nepredvidljivostjo za nasprotnike. Zdaj smo jo še dodatno okrepili,” je drugo okrepitev napovedal Marko Šuler in pojasnil: “Gre za posojo do konca sezone, lahko pa je sodelovanje tudi dolgoročno.”

Nekdanji član Partizana in Spartaka iz Subotice, ki je v srbskem prvoligaškem prvenstvu odigral 153 tekem in zabil 39 golov, začenja novo zgodbo po vmesni beloruski izkušnji z velikim motivom.
“O tem, da je Maribor izrazil zanimanje zame, sem slišal že ob koncu prejšnjega leta in bi morale biti zadeve urejene že prej. Vse skupaj se je nekoliko zavleklo, morali smo precej čakati, tako Maribor kot jaz, a se je zaključilo, kot smo si želeli. Vmes smo, žal, izgubili nekaj časa, toda treniral sem v svojem klubu, se dobro počutim in ne bom potreboval veliko časa, da ujamem želeni ritem,” je dejal ob prihodu v vijol’čno bazo v Belek.

Moštvu se je pridružil na četrtkovi večerji, prvi trening pa bo opravil v petkovem dopoldnevu. Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s št. 17.
“Minilo je le nekaj več kot pol leta, odkar sem odšel iz nekdanjega kluba. Poznam ligo, poznam okolje. Vesel sem, da se vračam v meni znano ligo, vendar zdaj v drug klub. Odločitev ni bila težka. Maribor sem doživljal kot velik klub. Ko sem dobil klic, nisem veliko razmišljal, takoj sem bil za. Imel sem tudi druge ponudbe, a sem se odločil za Maribor. O klubu vse najboljše, zato sem tudi sprejel ponudbo. Tukaj sem, da pomagam ekipi k čim boljšim igram in da osvojimo naslov prvaka.”
0.krog LESTVICA