Članek
kraj
datum
23.04.2022
stadion
Stadion Rajko Štolfa Sežana
sodnik
Ponis Roberto
gledalcev
1.000
1:2
VIDEO
OCENI IGRALCE
 
 
 
 
NK Tabor Sežana
NK Maribor
1
Koprivec Jan
3
Ristić Marko
4
Grobry Doukoure Kevin
5
Denis Kouao Christ Damsen
8
Ovsenek Žiga
10
Tolić Tom Alen
11
Bongongui Louis Marie Rodrigue
15
Mavretič Til
16
Monjac Mateo
25
Stančič Dino
33
Salkić Erik
1
Ažbe Jug
11
Danijel Šturm
12
Gregor Sikošek
15
Jan Repas
16
Aljaž Antolin
17
Đorđe Ivanović
20
Max Watson
22
Martin Milec
29
Antoine Makoumbou
32
Nemanja Mitrović
91
Ognjen Mudrinski
 
V Sežani najprej kar štirikrat v okvir vrat, nato Kronaveter za izenačenje in Tavares za preobrat
CB24 TABOR - MARIBOR 1:2 (1:0)
Foto: Grega Wernig
23. 4. 2022 Sežana, stadion Rajko Štolfa. Prva Liga Telemach, 32. krog. 1000 gledalcev. Sodnik: Roberto Ponis (Koper). Pomočnika: Manuel Vidali (Gračišče) in Tomaž Černe (Celovec). Četrti sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). VAR: Rade Obrenović. AVAR: Jure Praprotnik (oba Ljubljana). Delegat: Gojko Setnikar (Ljubljana).

CB24 TABOR SEŽANA: Koprivec, Kouao (56' Iscaye), Ristić, Ovsenek, Salkić, Grobry (56' Sušić), Tolić (66' Keita), Mavretič (81' Zeljković), Monjac (66' Krivičić), Bongongui, Stančič. Klop: Rener, Urh, Zeljković, Kljun, Keita, Čakš, Krivičić, Sušić, Iscaye. Trener: Dušan Kosič.

NK MARIBOR: Jug (15' Bergsen), Milec, Mitrović, Watson, Sikošek, Makoumbou, Repas, Šturm (72' Žugelj), Antolin (46' Kronaveter), Ivanović (90' Alvir), Mudrinski (72' Tavares). Klop: Bergsen, Uskoković, Guerrico, Maher, Žugelj, Kronaveter, Alvir, Sellouki, Tavares. Trener: Radovan Karanović.

Strelci: 1:0 Stančič (13, 11m), 1:1 Kronaveter (54), 1:2 Tavares (73)

Rumeni karton: Antolin (45+1), Bongongui (62)

Po dveh tekmah v Ljudskem vrtu znova na gostovanje in v začetni enajsterici znova z Mudrinskim. Vrača se Milec, od 1. minute tokrat tudi Antolin in Šturm. Izven kadra kaznovani Sirk (štirje rumeni kartoni) in poškodovani Mutavčić. Začenjamo ob 17.30.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
6' pred golom se je v našem kazenskem prostoru žoga odbila do Bongonguija, ob njegovem poskusu žoga mimo vratnice
10' prečka preprečila vodstvo: po podaji Šturma, ki je podal z leve strani, je Antolin usmeril žogo proti mreži, toda zadel prečko
12' enajstmetrovka za gostitelje: po dvoboju Makoumbou-Bongongui in posredovanju našega vezista je padel napadalec domačega moštva, sodnik Ponis pa brez obotavljanja pokazal na belo točko. VAR? Ne bo odziva, ne bo spremembe odločitve sodnika Ponisa...

1:0 Stančič (13, 11m)
Vodstvo Sežančanov, z 11m je zanesljivo zadel Stančič.

15' prva menjava v našem moštvu: ob posredovanju pri enajstmetrovki in padcu mora vratar Jug z igrišča zaradi poškodbe roke, med vratnici Bergsen. Prvič priložnost za Nizozemca v ligaškem tekmovanju, doslej je branil le enkrat na pokalni tekmi.
17' začenja se lov na izenačenje, do udarca Mudrinski, njegov poskus blokiran, žoga ob vratnici v kot
19' do zaključka zdaj Šturm, s poskusom preusmerjanja žoge proti mreži, ni se izšlo, žoga ob vratnici
28' neverjetno, po prečki tokrat žogi pot v mrežo preprečila vratnica... Milec si je spretno pripravil položaj za udarec z roba kazenskega prostora, po preigravanju ciljal z levo nogo, žoga mimo Koprivca, toda od vratnice se je odbila nazaj na igrišče.
36' okvir vrat je danes sežanski zaveznik: še tretjič... Tokrat po izjemni akciji Milec s podajo po tleh v sredino, silovito Mudrinski, vendar je zadel prečko...
38' Mudrinski zdaj do udarca z glavo, po kotu, ki ga je izvajal Antolin, nenatančen zaključek
45+3' po dvoboju Watson-Bongongui je igra ustavljena, VAR soba preglejuje situacijo iz našega kazenskega prostora, vendar brez odziva

KONEC PRVEGA POLČASA

46' v lov na preobrat z eno spremembo v enajsterici: Kronaveter namesto Antolina
52' saj ni res, pa je... Še četrtič je žogi pot v mrežo preprečil okvir vrat, tokrat Ivanoviću - ob silovitem udarcu v desni zgornji kot je žoga zadela vratnico

1:1 KRONAVETER (54)
Goool! Trud je poplačan, vztrajnost se je obrestovala. Po 2x prečka in 2x vratnica vendarle gol, strelec Kronaveter z natančnim udarcem po tleh ob prekratkem izbijanju domačih branilcev.

60' prosti strel z roba kazenskega prostora, vlogo izvajalca je prevzel Kronaveter, žogo poslal čez obrambni zid, toda ob vratnici
65' po podaji Makoumbouja do udarca v kazenskem prostoru Repas, nenatančno
70' poskus gostiteljev, Bongongui je ciljal z roba kazenskega prostora, na pravem mestu Bergsen
72' dvojna menjava za končnico: Mudrinski-Tavares in Šturm-Žugelj

1:2 TAVARES (73)
Goool! In takoj po vstopu v igro, ob prvem dotiku gol. Marcos Kapetan Tavares. Po podaji Ivanovića je Mitrović z glavo usmeril žogo pred gol, Tavares pa spretno, iz bližine potisnil žogo čez golovo črto.

76' sodnik Ponis je najprej pokazal rdeči karton Salkiću zaradi igranja z roko ob predložku Ivanovića, nato pa preklical odločitev, ko se je vklopil VAR in si je ogledal situacijo v posnetku. Nadaljujemo boj 11:11.
85' do zaključka Bongongui, še eno zanesljivo posredovanje našega vratarja ob nepričakovani premieri
90' še 6 minut igre
90+1' in še zadnja menjava, Alvir namesto Ivanovića

KONEC TEKME
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24