Članek
Še 270 minut boja za naslov: najprej s popolno osredotočenostjo na sobotno gostovanje v Ljubljani
POTRDITI ŠIRINO KADRA
Foto: Grega Wernig
Prvi teden v maju v znamenju priprav na odločilnih 270 minut. Med finalom prvenstva nas čakajo še trije izzivi, najprej s popolno osredotočenostjo na gostovanje v Ljubljani.

“Ne razmišljamo predaleč vnaprej, preračunljivosti ni. Prav tako je arhivirana prejšnja tekma proti Kopru. Opravili smo vse, kar smo predvideli med tednom, v ospredju je le temeljita priprava na Bravo in vse moči bomo usmerili v sobotno tekmo,” o delovnem utripu po četrtkovem dopoldanskem treningu Radovan Karanović, ki mora tokrat poseči po nekaj več spremembah v predvidenem načrtu za tekmo.

Z iskanjem nekaterih novih rešitev, saj bodo manjkali “porumeneli” Milec, Kronaveter in Repas.
“Zavedamo se, da ne bomo imeli na razpolago treh kaznovanih igralcev, zato iščemo nove rešitve znotraj ekipe. Med tednom smo preizkusili določene kombinacije, najbolj pomembno je, da igralci vedo, kakšne so njihove zadolžitve. Antolin je denimo že dokazal, da lahko izpolni zahteve v zvezni vrsti, prav tako so krilni in bočni igralci, ki so morda vmes manj igrali, pripravljeni prispevati svoj delež. Kader je širok, kar so fantje dokazali že večkrat.”

Bravo nam je v specifičnem dvoboju pred dvema mesecema v Ljudskem vrtu prekrižal načrte, naslednji izziv bo večkratnega pomena.
“Izjava njihovega trenerja po porazu z Olimpijo pomeni, da sledi pri njih popolna mobilizacija zaradi nekaj slabših rezultatov v zadnjih prvenstvenih tekmah. Sicer pa nasploh, ne glede na njihovo trenutno stanje, nismo pričakovali nič manj zahtevne naloge. So ekipa, ki je sposobna povzročiti težave vsakemu nasprotniku, kar dokazuje tudi uvrstitev v finale pokala. Vemo, kaj nas čaka v dvoboju z Bravom in moramo narediti vse, da se vrnemo iz Ljubljane kot zmagovalci.”

0.krog LESTVICA