Članek
Antoine Makoumbou v napovedniku dvoboja z Bravom (sobota, 17.30)
NAJVEČJA ŽELJA: TRI TOČKE IZ LJUBLJANE
"Želim si postati prvak z Mariborom in razveseliti naše zveste navijače"
Foto: Grega Wernig
Zgodba o naslednjem poglavju zaključnega dela sezone 2021/22 ob pogovoru z igralcem, ki je hitro pobral simpatije mariborskega občinstva. Antoine Makoumbou tokrat kot sogovornik na novinarski konferenci v napovedniku kroga št. 34.

O stanju v slačilnici pred sobotnim gostovanjem v Ljubljani…
“Odmislili smo dogajanje na tekmi s Koprom, za nami je uspešen delovni teden. Posvetili smo se temeljitim pripravam na tekmo z Bravom in prisotna je ob dobrem ozračju popolna osredotočenost na naslednjih 90 minut v Ljubljani.”

O svoji vlogi v moštvu in nogometnih zakonitostih, ki jih je fant iz Pariza moral sprejeti v našem okolju…
“Vloge so razdeljene, moje naloge natančno opredeljene. Ker sem bil že prej v Sloveniji, nisem potreboval dodatnega časa za prilagajanje. Zelo dobro sem se privadil na življenje in na tekmovalne zadeve v ligi. Tukaj se prijetno počutim, osredotočen sem na vsak naslednji trening in tekmo. Ekipa deluje zelo usklajeno in organizirano. Skušam pomagati po najboljših močeh pri gradnji napadov in onemogočanju akcij tekmecev. Drži, da nisem posebej nevaren za nasprotna vrata, a se trudim, da bi bil tudi v tem pogledu boljši in bi prispeval še večji delež k moštvenim uspehom.”

O komunikaciji s soigralci…
“Že od prihoda nimam nobenih težav. Fantje so me odlično sprejeli, naučil sem se tudi nekaterih slovenskih besed, a se v slačilnici seveda sporazumevamo v angleščini. Tudi med tekmo zadostuje angleščina. Ko pride do kakšnih zahtevnejših izrazov, pa vskočita Jug ali Repas in pomagata s prevodom v francoščino.”

In o majskih željah...
“Cilj je, da bi končali sezono na vrhu. Želim si postati prvak z Mariborom, razveseliti naše zveste navijače in upam, da se bo to tudi zgodilo. Zato gremo v končnico sezone z dodatnim motivom, najprej pa so misli usmerjene le k sobotni tekmi z Bravom. Storili bomo vse, da se iz Ljubljane vrnemo s tremi točkami, kar je trenutno tudi največja želja.”

Krog št. 34: Bravo - Maribor. Sobota, ob 17.30.

0.krog LESTVICA