Članek
S trenerjem o bolečem porazu in razlogih za neprepričljivo predstavo s preveč napakami
BILI SMO SLABI, PRESLABI
Foto: Grega Wernig
Zdrs ob nepravem trenutku. Tekma, ko gre vse narobe. Ko je že začetek nakazal, da se sobotno dogajanje ne more dobro končati. V dvoboju z Bravom osmi poraz v letošnjem prvenstvu in po 34. krogu smo na drugem mestu...

“Komentar je enostaven: bili smo slabi, preslabi. Obenem pa je takrat, ko bi se lahko vrnili, ko smo se poskušali pobrati, prišlo do takšnih in drugačnih odločitev. Potem smo ob zaostanku igrali na silo, sicer poskušali določene zadeve, toda kljub vsem poskusom je glavna ugotovitev, da nismo bili v pravi podobi,” je v pogovoru po tekmi izpostavil Radovan Karanović.

Kako pojasniti takšno podobo?
“V takšni tekmi bi potrebovali večjo mero bojevitosti, za prikazano ni opravičila. Bravo nas ni presenetil, pričakovali smo njihovo podobno igro, a se nismo ustrezno odzvali. Skušam na nek način razumeti fante, saj je bila po dolgem času ena naših slabših predstav. Ob pritisku boja za naslov je tudi pomembnost tekme naredila svoje, prvič smo bili v spomladanskem delu v situaciji, da smo morali loviti prvo mesto. Nikakor nam ni uspelo preobrniti poteka. Poskušali smo, ni se izšlo. Lahko rečem, da je poraz moja krivda, zato odgovornost prevzemam nase.”

Izkazalo se je, da je v dvoboju, ko bi imele izkušnje dodaten pomen, bil velik primanjkljaj, da so manjkali Milec, Kronaveter in Repas, prav tako Tavares.
“Nedvomno se je poznala njihova odsotnost. Dejstvo je, da bi vsi prinesli nekaj več. Poskušali smo z določenimi menjavami, z drugačnimi rešitvami, a smo tokrat marsikaj počeli narobe.”

Stanje na lestvici je zdaj povsem drugačno, smo na drugem mestu, z dvema točkama zaostanka.
“Še dve tekmi sta pred nami, videli bomo, kakšen bo razplet tega dramatičnega zaključka sezone. Najbolj pomembno se bo umiriti, odmisliti dogajanje v Ljubljani in se pripraviti na naslednjo tekmo. Poskušali bomo zmagati proti Aluminiju, opraviti svoje in ohraniti možnosti, da v zadnjem krogu vendarle uresničimo želje. Fante moramo vrniti v ustrezno psihološko stanje, boj za naslov še ni odločen.”

Ob lastnih napakah ne moremo mimo dveh enajstmetrovk, dosojenih po situacijah, ko se igralec skoraj ne more drugače odzvati. Ste dobili kakšna pojasnila s sodniške strani o odločitvah, ki bodo še dolgo burile duhove?
“Dobil sem samo rumeni karton, zaradi enega vprašanja. Tako da sojenja ne bi komentiral.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
70
Luka Koper
67
Olimpija
62
DNŠ Mura
57
Bravo
49
Radomlje
46
Domžale
45
Celje
42
Tabor Sežana
30
Aluminij
24