Članek
Ob kapetanu bo soboto s posebnimi občutki dolgo pomnil tudi Aljaž Antolin
NAJLEPŠA NAGRADA ZA TRDO DELO
Foto: Grega Wernig
Vtisi so se polegli, moštvo po čustveni soboti popolnoma osredotočilo k naslednjemu izzivu in trenutku odločitve v zadnjem prvenstvenem krogu. Med različnimi mejniki magičnega večera pa velja izpostaviti tudi prvenec Aljaža Antolina.

Ko pri devetnajstih zabiješ prvi gol v vijoličastem, v izjemnem ozračju, pred polnimi tribunami, v slogu najizkušenejših, gre za dosežek, ki bo ostal v posebnem spominu.
“Bilo je res nepozabno. Slovo Marcosa je izzvalo posebne občutke, navijači so poskrbeli za neverjetno energijo, nekaj takšnega redko doživiš. Ko sem vstopil v igro, je še bilo nekaj nervoze, ni nam šlo po načrtih, potem pa smo med polčasom zbrali misli in šli v nadaljevanje tekme z dodatnim motivom, da pridemo do preobrata. Uspelo nam je, razveselili smo vse, počastili našega kapetana na najlepši način. Ob zmagi in podobi tribun pa tekme seveda nikdar ne bom pozabil, zadetek pred 10.000 navijači je izzval nepopisne občutke in pomeni najlepšo nagrado za trdo delo med spomladanskim delom,” je strnil vtise Aljaž Antolin, ki se je po veselem trenutku moral soočiti z neprijetnim spoznanjem.

Zaradi sedmega prejetega rumenega kartona v letošnji sezoni bo izpustil dvoboj v Murski Soboti.
“Žal me ne bo zraven, to bi pomenilo piko na i vsemu, kar se je zgodilo v preteklih mesecih. Ni prijetno, ko se ob odhodu na trening spomnim, da se ne morem pripravljati na nedeljski finale prvenstva, ob tem bi bilo igranje v domačem kraju res posebno doživetje. Ob želji, da pomagam moštvu in prispevam svoj delež, je bilo preveč agresivnosti. Škoda. Vsak igralec živi za takšne tekme, motiv je na vrhuncu in ne dvomim, da bodo fantje, ki bodo dobili priložnost, iztisnili zadnje atome moči.”

Ne glede na predčasen zaključek bo mlademu slovenskemu reprezentantu spomladanski del ostal v posebnem spominu.
“Naslov prvaka bi pomenil vrhunec, verjamem, da bodo fantje z zmago na zadnji tekmi naredili zadnji korak do uresničitve želenega cilja. Stiskal bom pesti s tribune in upam, da bomo dočakali trenutke slavja. Se pa vsi skupaj zavedamo, da sledi zahtevnih zaključnih 90 minut, zato velja popolna osredotočenost na tekmo z Muro. Zame je sezona, žal, že končana, mi pa bo prvo poglavje v vijoličastem prineslo številna nova spoznanja in dragocene izkušnje. V Mariboru se prijetno počutim, imamo izjemno podporo navijačev in upam, da bo celotna uspešna zgodba v nedeljo dobila potrditev v najlepši obliki.”

0.krog LESTVICA