Članek
Kako v najpomembnejši dvoboj sezone?
NE S ČUSTVI, AMPAK Z GLAVO
"Cilj je le eden: pripraviti najlepše darilo ob koncu sezone našim navijačem."
Foto: Grega Wernig
Trenutek odločitve. Zadnjih 90 minut sezone, finale prvenstva. V zadnji krog vstopamo s točko prednosti pred Koprom, s prvega mesta in na vrhu tudi želimo ostati. Se pa zavedamo zahtevnosti nedeljskega dvoboja z Muro.

“To je tisto, kar je v nogometu najlepše. Vemo, kaj nas čaka in kaj lahko pričakujemo v Murski Soboti. Cilj pa je le eden, narediti zadnji korak in pripraviti najlepše darilo ob koncu sezone našim navijačem,” je poudaril Radovan Karanović, ki pripravlja moštvo na zadnjo preizkušnjo sezone 2021/22.

Kako v najpomembnejši dvoboj doslej, na čem je bil največji poudarek med tednom?
“Združevali smo psihološko in taktično pripravo, poskušali narediti vse, da bi bili uspešni. Gremo v zadnjih 90 minut z neizmerno energijo in z veliko željo. Nogometaši Mure so lahko bolj sproščeni, saj nimajo tekmovalnega bremena, a je to lahko tudi dvorezen meč. Stadion bo poln, ozračje bo motiv tudi za domače nogometaše, ki se bodo želeli dokazati. Kako se bodo postavili in odzvali tekmeci, bomo občutili na igrišču, najbolj pa me zanima, kako bomo delovali mi. Želim ustrezen odziv naše ekipe in verjamem, da ga bomo videli.”

Manjkal bo “porumeneli” Aljaž Antolin, a so zadnje kadrovske novice spodbudne.
“Načrt je pripravljen, naloge razdeljene. Glede kadra ne bo večjih težav. Vsi igralci, razen kaznovanega Antolina, so nared za nastop. Tudi Makoumbou, ki se je priključil moštvu na treningih med tednom.”

To bo tekma, za katere se trenira in živi. Tekma, ki prinaša dodaten navdih. O utripu slačilnice pred potjo v Mursko Soboto najizkušenejši, Marcos Tavares.
“Prisotna bo tista dodatna energija. Z nami bo ogromno navijačev, podpora bo res izjemna. Mnogi, ki so želeli biti zraven na odločilni tekmi, so ostali brez vstopnic in bodo z nami na daljavo. Podporo čutimo z vseh strani, ob lastnem motivu bi se želeli oddolžiti tudi navijačem za spodbudo med sezono, ampak moramo ostati popolnoma osredotočeni le na nogometni del. Takšne tekme ne moreš igrati samo s čustvi, ampak z glavo.”

Tokrat se igra za veliko skupno željo. Za naslov.
“To si želimo že več kot dve leti. Edina zanesljiva možnost je, da zmagamo in sami odločimo o prvaku. Vse je v naših rokah, verjamemo, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili. Sezona je pred koncem, za nami je veliko tekem in treningov. Strokovni štab je poskrbel, da je ekipa v ustreznem telesnem stanju. Moja vloga je, da prispevam delež in fantom pomagam z nasveti. Kot mentor. Lani smo imeli možnost narediti odločilni korak v zadnjem krogu, ni nam uspelo. Vemo, kaj bi pomenil naslov prvaka za Maribor in vse navijače. A tudi za evropsko pot, ki bi bila poleti prijetnejša in bi ponujala več priložnosti. Zato smo vse moči usmerili v nedeljsko popoldne v Murski Soboti, v zmago, v naslov.”

Mura - Maribor. Nedelja, ob 17.30. Finale prvenstva.

0.krog LESTVICA