Članek
Ognjen Mudrinski o najlepšem razpletu sezone, z naslovom prvaka in najboljšega strelca lige
VSAK GOL JE BIL TRUD VSEH
Foto: Grega Wernig
Trenutek, ko se dvigne pokal, je vedno čaroben. Vtisi so še sveži, zasluženo slavje si zasluži še nekaj dodatnih besed. Ob izbruhu čustev smo podoživeli pretekla dogajanja z igralcem, ki je prispeval največji strelski delež k 16. naslovu prvaka za NK Maribor.

“Borili smo se celotno sezono za ta trenutek. Trud, ki smo ga vložili v vsak trening, se nam je obrestoval in na koncu je prispela najustreznejša nagrada,” je strnil vtise po opravljenem zadnjem koraku Ognjen Mudrinski, najučinkovitejši posameznik v vijoličastem in celotni ligi.

“Ne bi izpostavljal nikogar izmed posameznikov. Poudaril bi, da smo vsi v enaki meri zaslužni za to, kar smo storili in res sem vesel, da smo po dveh letih vrnili naslov, kamor sodi. Verjel sem vase, v svoje sposobnosti. Veste, kako je z nami napadalci, živimo za zadetke, zmage. Skušal sem upravičiti zaupanje, tresti mrežo, ampak gre za skupni dosežek. Če ne bi bilo soigralcev, mi ne bi uspelo. Kolikor sem sam zaslužen za vsak posamičen gol, so tudi vsi ostali.”

Sezona je imela vzpone in padce, a je v 36 krogih prišla do izraza stanovitnost.
"Prvo mesto smo si povsem zaslužili, saj imamo najkakovostnejše moštvo v ligi. Ob tem smo bili kar nekaj časa na vrhu lestvice. V serijah je težko zmagovati in biti povsem brez napak skozi celotno sezono, vendar smo ostali mirni. Trener nam je ob mirnosti dal dodatno samozavest, verjeli smo, da se bo dobro delo obrestovalo. Tudi v trenutkih, ko smo se dva kroga pred koncem prvenstva znašli v neprijetnem položaju, smo verjeli, da se bo zgodil še en preobrat. Potem pa je bila naša naloga, da izkoristimo priložnost. In smo jo."

Čeprav ga v prvi četrtini prvenstva še ni bilo z nami, se je hitro prilagodil na življenje v vijol'čnem svetu in do konca sezone zabil 17 golov.
“Vedel sem, kam prihajam. V klub, ki je vajen osvajanja lovorik in je pustil sled v evropskih tekmovanjih. Imel sem precej izkušenj z igranjem v različnih tujih ligah, zato nisem vnaprej veliko razmišljal ali se obremenjeval s tem, kaj mi prinaša mariborska zgodba. Zato mi je uspelo skrajšati tudi čas prilagajanja, ki ga vsak potrebuje ob prestopu. Sprejel sem izziv, se trudil upravičiti zaupanje vsem v klubu in na koncu se je selitev v Maribor izkazal za zadetek v polno. Razplet je sanjski, naslov prvaka, status najboljšega strelca lige in zadovoljstvo je popolno.”

In še trenutno najbolj aktualno vprašanje: skupaj tudi v prihodnji sezoni?
“Prijetno se počutim v Mariboru, vzljubil sem mesto in klub. Presrečen sem tukaj, veliko pomeni, da smo bili tudi tekmovalno uspešni, je pa še prehitro govoriti, kako naprej. Znano je, da sem še pogodbeno vezan na Jagiellonio. Želja po nadaljevanju sodelovanja v Mariboru je obojestranska, a ne morem potrditi še kaj več. Stik je vzpostavljen, nič pa še ni dorečenega. Bil sem osredotočen ves čas le na igrišče, na vsako naslednjo tekmo in boj za naslov. Sestaviti se mora celoten mozaik, da sklenemo dogovor. Drugi ljudje so zadolženi za to, kje bom nadaljeval kariero. Po slavju in izpolnjenem cilju je najprej čas za počitnice. Najbolj pa je pomembno, da smo razveselili navijače in vrnili pozitivno energijo v mesto.”

0.krog LESTVICA