Članek
Martin Milec o občutkih po šestem naslovu prvaka, obljubi Marcosu Tavaresu, skrajšanih počitnicah...
ŽELEL SEM NASLOV PRAV S TO EKIPO
Foto: Grega Wernig
Dnevi po šampionskem slavju so še vedno čustveno obarvani. Trofeja se je vrnila v mesto, kjer je bila največkrat doslej, Maribor je spet prvak. Šestnajstič! Martin Milec o vijol’čni nedelji in razpletu po želenem scenariju.

“Bil sem eden izkušenejših na igrišču, odigral že kar nekaj takšnih tekem. A smo se vsi skupaj znali soočiti s pomenom, zahtevami. Delovali smo dobro, imeli vmes nekaj težkih trenutkov, ampak smo se ustrezno odzvali. Lahko rečemo v najkrajšem opisu, odlična tekma z naše strani in ob pravem času. Ko zaključiš prvenstvo na takšen način, s prepričljivo zmago v odločilnem dvoboju, dobi uresničitev cilja še dodatno potrditev. Prrigrali smo si veliko priložnosti, razlika bi lahko bila še višja, vendar je najbolj pomembno, da smo uresničili naše in želje navijačev. Čeprav sem ga osvojil že večkrat, skupaj šestič, so občutki ob naslovu državnega prvaka vedno znova nepopisni.”

V čem se 16. razlikuje od katerega izmed prejšnjih naslovov?
“Ker smo ga spet osvojili po vmesnih dveh letih brez trofej, so občutki nekoliko drugačni, še močneje izraženi. Predvsem pa je zaslužen, je naslov, ki smo si ga priborili skupaj. Fantom sem povedal že pred tekmo, da če si želim s kom osvojiti naslov, si ga želim s to ekipo. Uspelo nam je in res sem vesel, da smo prestali vse izzive, imeli tisto potrebno trdnost, povezanost moštva med sezono.”

Med sezono je bilo več prelomnic. Ko je bilo najtežje, najbolj pomembno, pa smo zmagali dvakrat zapored s 3:1. In na obeh tekmah je zadel naslednik Marcosa Tavaresa v vlogi kapetana. Igralec, ki mu doseganje zadetkov ne sodi med “opis osnovnih delovnih nalog”.
“Škoda, da je sezona končana. Če bom nadaljeval v takšnem ritmu, bi lahko Marcosa skrbelo glede rekordov. Šalo na stran, vesel sem, da sem zadel in prispeval delež. Seveda pa je najbolj pomembno, da smo zmagali. Tava se, žal, poslavlja. Res sva dobra prijatelja in ko sem prevzel trak, sem mu obljubil, da ga bom nosil s ponosom. Vemo, od koga sem ga dobil, zato je breme toliko večje. Že zaradi Marcosa gre za posebno čast in dodaten motiv, a se ne bojim izziva. Želim si, da bo Maribor osvajal lovorike tudi v prihodnje in da bo znova uspešen na evropskem prizorišču.”

Po proslavi naslova še ena nagrada: vrnitev na selektorjev seznam. Časa za dopust po naporni sezoni ne bo, nov izziv pa prinaša možnost povečanja števila reprezentančnih nastopov z dosedanjih sedem.
“Vesel sem zaradi vrnitve v reprezentanco. Verjamem, da sem si ponovno vabilo zaslužil z igrami v spomladanskem delu, kar je zasluga celotnega moštva. Tudi v reprezentanci si želim, da bi bili uspešni kot v klubu. Dopust bo sicer krajši, kot je bilo predvideno, a igrati za reprezentanco, zastopati svojo državo pomeni vedno veliko čast. Skušal se bom dokazati na treningih, pridobiti zaupanje na igrišču in si priboriti mesto v ekipi. Komaj čakam, da se začne reprezentančna akcija. Pred nami so štiri zahtevne junijske preizkušnje in želim se vrniti na klubske aktivnosti po uspešni zgodbi.”

Potem pa naslednji vrhunec: vijol’čno poletje.
“Vemo, kaj si želimo. Da bi naša evropska pot trajala čim dlje. Verjamem, da nam z dobro opravljenimi pripravami in z dodatno energijo, ki jo čutimo s strani navijačev, lahko uspe v namenu. Ob podpori s tribun, ki smo jo imeli skozi celotno sezono, zmoremo marsikaj. Se vidimo, ko se vrnem in gremo skupaj novim zmagam naproti.”

0.krog LESTVICA