Članek
Igra številk ob pogledu na prehojeno pot v šampionski sezoni
Z NASTOPI 34, MED STRELCI 17 IGRALCEV
Foto: Grega Wernig
Vsaka trofeja šteje. Vsaka izzove posebne občutke in pomeni potrditev dobrega dela. Letošnja ima dodatno težo, osvojena je bila po treh letih čakanja in kot šestnajsta po vrsti zdaj znova povečuje razmerje v skupnem seštevku nad polovico v primerjavi med NK Maribor ter vsemi preostalimi slovenskimi klubi.

Sezona št. 31 v 1. SNL je imela ob vzponih tudi padce, a so prevladovala pozitivna obdobja. Pogled na lestvico potrjuje, zakaj smo zaključili prvenstvo s +3 pred Koprom in +8 pred Olimpijo: imeli smo največ zmag (21), največ doseženih zadetkov (v tej kategoriji smo na vrhu skupaj z Muro, obe ekipi po 57), drugo najbolj trdno obrambo lige (37 golov, manj jih je prejel Bravo - 33). Imamo najboljšega strelca lige (Ognjen Mudrinski, 17x), šest igralcev v najboljši enajsterici sezone 1. SNL (ob Mudrinskem še Jug, Milec, Mitrović, Sikošek in Makoumbou).

Med vijol’čnim projektom 2021/22 je moštvo prvih 9 krogov vodil Simon Rožman, od 10. do 36. pa do naslova prvaka popeljal Radovan Karanović. Skupaj smo imeli na seznamu aktivnih udeležencev na igrišču 34 nogometašev.

Igralci z nastopi v šampionski sezoni
33 Sikošek, Mitrović, Repas, Makoumbou
32 Jug, Alvir
29 Žugelj
27 Milec, Mudrinski, Sirk
25 Kronaveter, Šturm
20 Voloder
17 Požeg Vancaš
16 Ivanović, Sellouki
15 Watson, Vrhovec
14 Mutavčić
12 Antolin
9 Pihler, Vipotnik
8 Tavares, Koderman
6 Guerrico
5 Bergsen, Martinović
4 Uskoković
3 Maher
2 Gorenak, Matko
1 Tavares Jr., Nikolić, Kotnik

Strelci v šampionski sezoni
17 Mudrinski
6 Kronaveter
4 Žugelj, Ivanović
3 Milec, Sirk, Alvir, Vrhovec
2 Tavares, Pihler, Voloder
1 Repas, Antolin, Šturm, Gorenak, Požeg Vancaš, Martinović

0.krog LESTVICA