Članek
Prosti dnevi s pogledom v novo sezono, strokovni štab je že razdelal načrt pripravljalnega obdobja
OD 6. JUNIJA Z VISOKO INTENZIVNOSTJO
Foto: Grega Wernig
Dnevi premora z mislijo na nove delovne obveznosti. Specifika prehoda nogometnih pomladi v poletja je znana, prostih dni je manj kot po koncu jesenskega dela. V Ljudskem vrtu klubski ustroj postavlja smernice novih organizacijskih projektov, športni direktor sestavlja kadrovski mozaik, trener pa je že pri periodizaciji treningov.

“Uživamo v tem, kar smo naredili, ni pa veliko časa za sproščanje. Veseli nas, da je bil glavni cilj sezone in skupnega projekta uresničen. Večina igralcev je na počitnicah, nekateri so na reprezentančnih akcijah. Sam sem nekaj dni preživel ob obali, zdaj pa se s sodelavci v strokovnem štabu že usmerjamo k novi sezoni,” poudarja Radovan Karanović.

Hitro bo spet šlo zares. V petih tednih priprav bo treba doseči dovolj visoke tekmovalne obrate, da bo moštvo dočakalo prvo uradno preizkušnjo (5. ali 6. julija) v ustreznem stanju.
“Sledijo priprave, ki jih je treba natančno zasnovati. Z mislimi smo že pri tem, kako na najboljši način odgovoriti na nove izzive. Vemo, kaj nas čaka. Celotno dogajanje bo zahtevalo tudi določeno mero prilagajanja, saj bodo naši udeleženci reprezentančnih akcij izpustili uvodni del klubskih priprav in se bodo lahko pridružili moštvu šele po dveh tednih.”

Kakšen je načrt pripravljalnega obdobja?
“Prvi trening bo 6. junija, uvajalni del bo potekal v Ljudskem vrtu, nato bomo zamenjali okolje. Selitev v Moravske Toplice je predvidena 11. junija. Med bivanjem v tradicionalni klubski pripravljalni bazi bomo ob seriji treningov odigrali dve tekmi, potem imamo v načrtu do otvoritve sezone in evropske premiere še tri, torej skupaj pet. Glede na kratek čas bo delo intenzivno, z osredotočenostjo, da moramo biti v tekmovalni podobi že na prvi uradni tekmi. Videli bomo, kaj se bo v prihodnjih dneh dogajalo z igralskim kadrom. Verjetno bo treba sestaviti nekoliko drugačen, nov mozaik, a se ob pozitivni energiji po razpletu prejšnje veselimo nove sezone.”

Ob želji po čim daljši evropski poti pa v enaki meri želimo v novem vijol'čnem poglavju upravičiti tudi vlogo branilca naslova.
“Smo pred dvojnim izzivom. Ob začetni usmerjenosti na evropske kvalifikacije se moramo pripraviti na začetek državnega prvenstva, v katerem bo, razumljivo, želja tekmecev ustaviti prvaka. Liga bo zelo zahtevna, tega se dobro zavedamo. Nekaj ekip bo želelo naslov, kar že nakazujejo dogajanja v zadnjih dneh. Toda znamo se soočati z različnimi vlogami, storili vse, da bomo uspešni pri branjenju naslova in verjamem, da bomo skupaj z našimi zvestimi navijači znova imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo.”

0.krog LESTVICA