Članek
Notranja okrepitev in preverjena rešitev: Aleks Pihler pred začetkom priprav o novih izzivih
ŽELIM POMAGATI V KVALIFIKACIJAH
Foto: Grega Wernig
Devet let v nogometni šoli, šest v članskem moštvu in še štejemo. Skupna zgodba se nadaljuje, Aleks Pihler ostaja doma. V Ljudskem vrtu, s katerim je povezan že več kot polovico življenja.

“O novi pogodbi sva se s športnim direktorjem prvič pogovarjala že decembra in ni bilo dilem o tem, da bi ostal v Ljudskem vrtu tudi v prihodnje. Klub me je želel zadržati kljub poškodbi, to veliko pomeni v tistih najtežjih trenutkih, ko ne moreš biti na igrišču. Tudi z moje strani je stališče podobno, vesel sem, da ostajam v Mariboru. Zavedam se, da potrebujem minute za tekmovalni ritem po tako dolgem premoru. Maribor je nedvomno najboljša izbira zame, da se vrnem po poškodbi in pridem na tisti nivo, na katerem sem bil,” ob sklenitvi novega dogovora in podaljšanju vijol’čne zvestobe še za dve leti Aleks Pihler, osmoljenec šampionske sezone.

Okrevanje se je zavleklo, saj ni šlo samo za počeno fibulo. Poškodovane so bile tudi druge strukture v gležnju, kar je podaljšalo odsotnost z igrišč.
“Poškodba je miselno pozabljena, ni pa še povsem odpravljena. Verjamem, da sledi bolj prijetno obdobje. Že ob zaključku prvenstva sem bil z ekipo, tudi odigral nekaj minut, a stanje še ni optimalno. Trudim se, da bo iz dneva v dan boljše in da posledice poškodbe ne bodo več opazne. Zavedam se, da bo potreben še določen čas, da se popolnoma izničijo zadeve, ki so me ustavile. Sem pa vsak dan bližje tej stopnji in verjamem, da bom skozi priprave nared, da bi lahko prispeval delež k temu, kar moštvo potrebuje v evropskih kvalifikacijah.”

Kot eden izmed najizkušenejših v slačilnici verjame, da bo spomladanski finiš prinesel zagon za evropsko poletje.
“Navdušujoče je bilo spoznanje, s kakšno vnemo so fantje stopili skupaj in se lotili finiša sezone. Vsi skupaj smo se zavedali, da je ta naslov eden najpomembnejših v zadnjih letih. Način, s katerim smo prišli do naslova v zadnjih dveh tekmah, pa je ob vsej čustvenosti, ki je bila prisotna glede upokojitve Marcosa, prinesel dodatne razloge za veselje. Razplet prinaša tudi drugačno evropsko pot. Sicer ničesar ne zagotavlja, a vsaj delno omogoča več možnosti, da se prebijemo dlje, če izločimo prvega nasprotnika. Kvalifikacije za ligo prvakov so vedno velik izziv, videli smo seznam možnih nasprotnikov. Gre za kakovostne ekipe, pot bo zahtevna, a trdno verjamemo, da smo se sposobni prebiti čez začetne ovire. Toda gremo korak po korak, najprej s ciljem opraviti kakovostne priprave in dočakati otvoritev evropskega tekmovanja v najbolj ustreznem stanju. Potem pa z velikim motivom še v boj za ubranitev naslova.”

0.krog LESTVICA