Članek
Ob začetku nove vijol’čne misije najprej s športnim direktorjem o prvih kadrovskih potezah
LAHKO IZPIŠEMO NOVO USPEŠNO ZGODBO
Marko Zalokar prvi novinec za poletni prestopni rok
Foto: Grega Wernig
Nazaj s pozitivno energijo. Niso še vsi zbrani, nekatere zadeve je še treba postoriti, toda igralci in strokovno vodstvo so od ponedeljkovega jutra spet v delovnem ritmu. Športni direktor pa vmes ni miroval, zato v prvem napovedniku ob začetku nove vijol’čne misije najprej Marko Šuler.

“Dogajanje je kar pestro, ta poletni prestopni rok je nehvaležen. Je časovno dolg, a tekmovalno zelo kratek. Premor za igralce ni dolgo trajal, upam, da so se po počitku vrnili s pripravljenostjo nadaljevati, kjer smo ostali. Priprave sicer še začenjamo v okrnjeni zasedbi, treba bo počakati na reprezentante in jim po priključitvi odmeriti napore, da bodo v ustreznem stanju dočakali otvoritev sezone. Dogajajo pa se tudi že določeni kadrovski premiki in zaradi pomembnosti hitrega odziva bomo skušali opraviti večino dela že v prihodnjih dneh.”

Prva vrzel je zapolnjena, katere so naslednje poteze, ki so predvidene?
Marko Zalokar je prvi nov obraz. Morali smo se odvzati, da gremo s tremi vratarji v evropske kvalifikacije, saj Juga čaka dolgotrajno okrevanje. Marko pomeni kakovostno rešitev. Nameravamo dodati v vsaki liniji še po enega igralca, nekje morda tudi dva. Predvidoma v zvezni vrsti Prvi namen je, da na priprave v Moravske Toplice odpotujemo z večinoma že sestavljeno ekipo. Ni pa izključen niti kakšen odhod. Precej fantov ima za seboj uspešo sezono, določeno zanimanje že obstaja. Če se bo potem zgodil še kakšen odhod, se bo treba dodatno odzvati. Zavedamo se, da na nekaterih položajih še potrebujemo nove moči. Želimo kvaliteto, to bo štelo kot merilo pri izboru. Vsak, ki se bo pridružil, si mora zaslužiti dres Maribora.”

Glede na zaključek prejšnje sezone je potrjeno, da Ivanovića ne bo več nazaj. Kaj pa Mudrinski ali Alvir?
“Ne prav veliko. Mudrinski se dogovarja drugje, pri Alvirju pa so bili pogoji že na začetku težje uresničljivi. Zelo verjetno je, da se bodo naši poti razšle. Poskušali bomo najti rešitev in skleniti dogovor z Mudrinskim, ampak ni veliko možnosti. Maribor je zdaj drugačen od nekdanjih časov, smo v času racionalizacije poslovanja, vendar verjamemo v to pot. Že v minuli sezoni je bilo precej dvomov, če lahko s tem kadrom postanemo prvaki. Pa nam je uspelo. Fantje razumejo, kakšna je želja Maribora in koliko lahko naredimo s trdim delom.”

Po uvajalnih pripravljalnih preizkušnjah in v pričakovanju dopolnitve mozaika bomo morali hitro doseči želen nivo, evropska premiera bo na sporedu že 5. ali 6. julija.
“Zgodba je znana in ni nova, prva tekma bo najtežja. Začetek kvalifkacij bo pomenil velik izziv, saj gre za obdobje, ko ne veš, kakšno je stanje ekipe. Treba je start dočakati izredno dobro pripravljen in naša misija se začenja na polno že s prvim treningom. Zato je pomembno, da jedro ekipe ostane brez večjih sprememb. Ob igralcih, ki so prispevali največ ob koncu prejšnje sezone, pričakujemo še delež mladih. Nihanja bodo prisotna in so razumljiva, ampak ekipa premore dovolj talenta, potrebuje pa tudi izkušnje. Z mešanico mladosti in izkušenj nam lahko uspe. Zato moramo v prihodnjih dneh znova obuditi tisto ozračje, vrniti fante na želene delovne obrate in verjamem, da lahko izpišemo novo uspešno zgodbo.”

0.krog LESTVICA