Članek
S trenerjem o vračanju v delovni ritem in pomenu prilagajanja
OSNOVO IMAMO, POSKRBETI ŠE ZA NADGRADNJO
Foto: Grega Wernig
Začelo se je novo vijol’čno poglavje. Posebno v različnih pogledih, saj branimo naslov in napadamo nove evropske mejnike.

»Lepo je, da smo nazaj in spet skupaj. Ne še sicer v popolni zasedbi, saj manjka šest reprezentantov, prav tako še ni predvidenih okrepitev, ampak so vsi fantje prišli s pozitivno energijo, kar je zelo spodbudno. Prvi del aktivnosti bomo opravili v Mariboru, v soboto se odpravljamo v Moravske Toplice, nato pa sledi zaključni del priprav doma in z ekipo, ki bo nosila največji del bremena v novi sezoni,« ob ponovnem zboru in vračanju v delovni ritem Radovan Karanović.

Igralci, s katerimi je začel priprave, še ne pomenijo končnega izbora. Kader se bo izoblikoval postopoma.
“Zavedamo se, da bo treba nadomestiti nogometaše, ki so odšli. Situacija ni enostavna zaradi specifike poletnega prestopnega roka, tudi ostale ekipe imajo podobne težave. V klubu bomo naredili vse, da pridobimo ustrezne zamenjave in dodamo kakovost na posameznih igralnih položajih. Vsak trener bi si želel čim prej imeti vse igralce na razpolago, a to v poletnem prestopnem roku ni izvedljivo. Kot je to pogosto v navadi tudi med sezono, se bomo morali prilagoditi. Sem optimist, osnovo imamo pripravljeno. Naša igra je zastavljena, z novinci, ki naj bi se nam pridružili v prihodnjih dneh, morda nekateri že v Moravskih Toplicah, pa bomo potem ob uigravanju skušali poskrbeti za nadgradnjo. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da začetek Evrope pričakamo dobro pripravljeni.”

Strokovni štab se bo ukvarjal tudi s prilagajanjem glede strategije, igralnega načrta. Zelo verjetno se zaradi finančnih zahtev Ognjen Mudrinski po izteku posoje ne bo vrnil v Ljudski vrt.
“S trenerskega zornega kota lahko rečem, da smo mi podredili igro Ognjenu. Na zadnjih tekmah je igral poškodovan, morali smo razmišljati, kako ga zaščititi in mu odmeriti napore. Zato bomo ob spremenjenem kadru zagotovo razmišljali, kako poseči po določenih spremembah v igri. Je pa še prezgodaj govoriti o tem, saj zadeve še niso dorečene. Me pa veseli dejstvo, da jedro moštva ostaja nespremenjeno in večina igralcev že pozna našo filozofijo.”

Na novem začetku pa so medtem povratniki s posoj, ki bodo skušali ostati med trenerjevimi izbranci tudi v obdobju, ko bo šlo zares.
“Vsi igralci, razen udeležencev reprezentančnih akcij, so začeli z delom in bodo dobili priložnost na pripravljalnih tekmah. Do konca prestopnega roka bomo vedeli, kakšen bo načrt z vsakim posameznikom. Pričakujem pa njihovo visoko stopnjo prizadevnosti in željo po dokazovanju. Zame so v enakem statusu kot vsi preostali člani ekipe.”
0.krog LESTVICA