Članek
Jubilejna nagrada: NK Maribor znova najbolj prepoznavna športna blagovna znamka v Sloveniji
VIJOL’ČNIH DESET!
Ne samo za tekmovalne dosežke, nadaljujemo tudi z zbiranjem nagrad izven igrišča. Skrb za razvoj blagovne znamke NK Maribor se nikdar ne neha in je ovrednotena z naslednjim mejnikom. Na Sporto konferenci, vodilnem športno-marketinškem dogodku na širšem območju, so podelili tudi nagrade Sporto Brands za najbolj priljubljene, prepoznavne in marketinško zanimive športnike ter klube. Za leto 2021 je prejemnik nagrade znova NK Maribor, pri prepoznavnosti znamke smo dobili 99 točk, na drugem mestu med slovenskimi klubi je RK Celje Pivovarna Laško (prepoznavnost 87).

Rezultati raziskav, kateri športni klubi so v posameznem letu znamke z največjo vrednostjo v očeh javnosti, se tako ne spreminjajo. Pri ocenjevanju se uporablja metodologija, ki med drugimi vključuje naslednje elemente: prepoznavnost (poznavanje in spremljanje), vrhunskost (globalni doseg), zadovoljstvo z rezultati, uspešnost (trenutni dosežki in potencial), všečnost in navijaška odzivnost (pripadništvo). V skupnem seštevku pa ostaja - 1. mesto, NK Maribor.

Kot se ne naveličamo zmag in športnih uspehov na igrišču, si vedno postavljamo nove mejnike in iščemo izzive v namenu, da nas vodi naprej želja po nenehnem razvoju kluba na vseh področjih. Zato tudi jubilejna deseta pomeni nagrado za celoten vijol’čni kolektiv, za kreativnost in zagnanost, strast pri opravljanju vseh aktivnosti, za ohranjanje vezi z navijači. In ostaja temelj za nadaljnje zavzeto delo, pri katerem nas čakajo številni novi projekti.

Zmagovalca med posamezniki pa sta postala v ženski konkurenci Janja Garnbret in v moški Luka Dončić.
0.krog LESTVICA