Članek
Za vračanje tekmovalnih občutkov test v Martjancih
NK ČARDA - NK MARIBOR 0:5 (0:1)
Rok Maher edini s polno minutažo
Foto: Grega Wernig
11.6.2022 Martjanci, pripravljalna tekma. 700 gledalcev. Sodnik: Andrej Tratnjek (Murska Sobota).

NK ČARDA: Forjan, Korpič, Žekš, Atanasov, Š. Horvat, Sočič, Barbarič, Kardoš, Gašpar, Poterbin, Ošlaj. Igrali so še: M. Horvat, Lorbek, Žganjar, Bočkor. Trener: Leon Horvat.

NK MARIBOR – prvi polčas: Bergsen, Mutavčić, Watson, Uskoković, Guerrico, Maher, Repas, Sellouki, Šturm, Kronaveter, Sirk. Drugi polčas: Zalokar, Bobarić, Mitrović, Koderman, Gorenak, Maher, Božičković, Čuk (68' Poredoš), Popović, Nikolić, Vipotnik. Trener: Radovan Karanović.

Strelci: 0:1 Sirk (14), 0:2 Čuk (63), 0:3 Popović (85), 0:4 Vipotnik (87), 0:5 Vipotnik (88)

Pred zaključkom prvega delovnega tedna in ob selitvi v pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah vračanje tekmovalnih občutkov. Na prvi tekmovalni preizkušnji v počastitev 50. letnice NK Čarda v Martjancih brez udeležencev reprezentančnih akcij in Aleksa Pihlerja, ki še ni nared za nastop. Prvič v moštvu novi vratar Marko Zalokar, ob povratnikih s posoj in upih iz nogometne šole pa bo dobil priložnost tudi igralec na preizkušnji Milislav Popović, 25-letni avstralski napadalec. Začetek dvoboja ob 18. uri.

Od 1. minute na domači polovici igrišča, v 6. prvi poskus Šturma, v 8. Kronaveter iz prostega strela še ne dovolj natančno. V 14. pa vodstvo. Prvi strelec ob začetku projekta 2022/23 Rok Sirk, s pravočasnim odzivom pred vratarjem Forjanom. Forjan je bil v 24. minuti zmagovalec dvoboja s Šturmom, ki je iskal pot do mreže z leve strani v kazenskem prostoru. Sellouki je v 30. minuti zadel vratarja, v 32. je Sirk ciljal previsoko, Sellouki pa je ob novem poskusu v 41. minuti poslal žogo mimo leve vratnice.

Za nadaljevanje tekme 10 sprememb v moštvu, na igrišču je ostal le Maher. Prvi do priložnosti za povišanje vodstva Nikolić v 47. minuti, a so gostitelji izbili pred golovo črto. V 53. minuti je domači vratar ustavil poskus Vipotnika, po odbitku pa je ob vratnici usmeril žogo Nikolić. Za Čardo do obetavnega zaključka Gašpar v 62. minuti, žoga ob desni vratnici. Nato pa na premieri v članskem nastopu takoj do prvenca 17-letni Tine Čuk, ki je po podaji Žana Vipotnika z desne strani v kazenskem prostoru zatresel mrežo. Ni veliko manjkalo, da bi se vpisal med strelce tudi Luka Božičković, ki mu je v 79. minuti prvi gol v članski konkurenci preprečila vratnica. Je pa ob prvem nastopu med preizkušnjo in po nekaj opravljenih treningih zadel Popović, iz bližine po podaji Bobarića. Učinkovitejšo igro v 2. polčasu pa je v končnici z dvema zaporednima goloma potrdil Vipotnik.
0.krog LESTVICA