Članek
S trenerjem o spoznanjih po prvi pripravljalni tekmi
VSAKA PRINESE DOLOČENE ODGOVORE
Tine Čuk: premiera v članski konkurenci takoj s prvim golom
Foto: Grega Wernig
Prvih 90 minut vijol’čnega projekta 2022/23. Še v okrnjeni zasedbi, z namenom vračanja tekmovalnih občutkov po nizu uvodnih treningov.

“Za nami je intenziven začetni del, pester delovni teden. Tudi v petek smo pred potjo v Prekmurje opravili dva zahtevna treninga, kar je bilo opazno na igrišču. Lepo je bilo igrati v takšnem ozračju, zbralo se je veliko število ljudi. A je treba priznati, da bi morali pokazati večjo avtoritativnost na igrišču, ne glede na trenutno razpoložljiv kader. Ta tekma je štela kot uvod v pripravljalni program, a nam je tudi prinesla odgovore na določena vprašanja,” je po testu v Martjancih dejal Radovan Karanović, ki je razdelil minutažo med 22 igralcev.

“Ekipa niti približno ni sestavljena, igrali smo z zelo spremenjeno postavo. Ne glede na trenutne okoliščine in na odsotnost reprezentantov bi kakovostna razlika morala priti bolj do izraza, smo pa odnesli nekaj spodbudnih spoznanj. Namenili smo minute mladim igralcem, veseli, da je Tine Čuk ob prvem nastopu že dosegel zadetek. Gre za zelo obetavnega igralca, ki je z nekaterimi potezami potrdil nadarjenost.”

Ob reviji mladih tudi predstavitev igralca na preizkušnji, v 2. polčasu je dobil priložnost Milislav Popović, 26-letni napadalec iz Avstralije.
“Premalo časa je z nami za konkretnejšo oceno. Po nekaj opravljenih treningih smo mu namenili priložnost, bomo videli, kako se bo odzval v prihodnjih dneh. Predvsem pa moramo videti, koga bomo dobili v prihodnjih dneh izmed novih igralcev. Zato je trenutno v ospredju delo po predvidenem načrtu, najbolj pomembno je, da dočakamo vrnitev reprezentantov v ustreznem stanju in potem bo lažje nadaljevati.”

Ob Ažbetu Jugu, ki ga čaka dolgotrajno okrevanje, je ostal na tribuni tudi Aleks Pihler. A le začasno.
“Pihler je še moral opraviti zaključne terapije, a se bo že od nedelje pridružil moštvu in vadil s polno obremenitvijo. Ob vstopu v naslednjo fazo priprav je predvidena vadba dvakrat dnevno. Ni veliko časa do prve tekme, zato ga moramo izkoristiti na najboljši način. Ob tem pa seveda dočakati razširitev kadra, ko se nam bodo pridružili tudi novi obrazi.”
0.krog LESTVICA