Članek
Prva tekma proti moštvu FC Shakhtyor Soligorsk bo 5. ali 6. 7. v Ljudskem vrtu, povratna 12. ali 13. v gosteh
ŽREB NAM JE NAMENIL BELORUSE
Evropska premiera v Ljudskem vrtu. Razplet žrebanja parov 1. kroga UEFA Champions League na sedežu Uefe v Nyonu nam je namenil otvoritev sezone proti prvaku Belorusije. Prva tekma proti moštvu FC Shakhtyor Soligorsk bo 5. ali 6. julija v Ljudskem vrtu, povratna 12. ali 13. v gosteh.

V prihodnjih dneh sledi stopnjevanje aktivnosti v prekmurski pripravljalni bazi, strokovno vodstvo pa se bo že lotilo zbiranja vseh informacij o tekmecu na evropski premieri.

Ker beloruski klubi ne smejo igrati na domačem igrišču, so morali tekmeci iz Soligorska poiskati nadomestno prizorišče. Odločitev o napredovanju na nevtralnem terenu, v Turčiji. V mestu Adapazari, na stadionu Sakarya Atatürk, brez prisotnosti gledalcev.

Odziv športnega direktorja in trenerja po žrebu

Marko Šuler: “Nedvomno zahteven in spoštovanja vreden nasprotnik, ampak v Evropi, na tej ravni ni lahkih ovir. Treba je dočakati dvoboj ustrezno pripravljen, zbrati vse informacije. Včasih si v takšnih primerih želimo, da je prva tekma v gosteh, pri njih je specifična situacija in bodo morali igrati na nevtralnem terenu. Toda zanima nas le tekmovalni del, Belorusi so v ritmu rednega igranja, kar v tej fazi lahko pomeni določeno prednost. Toda nikakor pa jim ne prinaša vloge favorita. Pomembno je, da mi naredimo svoje na najboljši način. Čaka nas velik izziv, toda verjamemo v napredovanje.”

Radovan Karanović: “Osvojili so zaporedna naslova prvaka Belorusije, tekmeci imajo kvaliteto. Ne morejo igrati doma, toda imajo določeno prednost zaradi aktivne sezone in so že v tekmovalnem ritmu po desetih odigranih prvenstvenih krogih. Nekaj informacij smo že zbrali, v prihodnjih dneh sledi temeljita analiza. Storili bomo vse, da pridemo do dobrega izhodišča pred povratnim dvobojem. Naloga bo zahtevna, toda imamo realne možnosti za uvrstitev v naslednji krog.”

Možni nasprotniki v 2. krogu
V sredo še enkrat v bobnu. Nekaj minut po 12. uri bo znano, s kom se bo pomeril uspešnejši v dvoboju NK Maribor - FC Shakhtyor Soligorsk v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Možni nasprotniki so Olympiacos in zmagovalci parov Ludogorets - Sutjeska, Zrinjski - Sheriff, Pyunik - CFR Cluj.
0.krog LESTVICA