Članek
Sven Šoštarič Karič s pogodbo do 2025 in dresom s št. 25. Z moštvom od torka.
SVEN SE JE VRNIL DOMOV
Pa imamo še petega: dopolnitev in okrepitev moštva z naslednjim novim nogometašem. Z dobro znanim obrazom, našim dolgoletnim članom v mlajših selekcijah. Sven Šoštarič Karič znova v Ljudskem vrtu, s pogodbo do 2025.

Športni direktor Marko Šuler o naslednji pomembni kadrovski potezi: “Vrnitev otroka Maribora, igralca, za katerega velja izpostaviti, da je bil čas, da se vrne domov. Zame je Sven najboljši branilec, ki smo ga lahko videli na našem nogometnem odru in prav je, da obleče dres Maribora. Prav tako pa ostaja tudi resen kandidat za reprezentančnega. Je naš, domač fant, ki dobro pozna okolje in klubski ustroj. Veseli me, da smo našli rešitev tudi z Domžalami in velja izpostaviti zelo zgledno, športno držo predstavnikov domžalskega kluba v pogajanjih. Kar smo želeli, smo z okrepitvijo konkurence v obrambi tudi dosegli. Čakata nas dve tekmovalni fronti, kasneje še tretja. Zato smo potrebovali novo rešitev. Svenova prednost je, da lahko igra na štoperskem položaju ali ob levi stranski črti. O njegovih kvalitetah je brezpredmetno govoriti, lahko rečemo, da gre za okrepitev v pravem pomenu besede. Prisotna je bila tudi velika želja igralca, zato smo vse skupaj hitro in uspešno opravili. Poskrbeli smo za dopolnitev ekipe za evropske kvalifikacije in slovensko prvenstvo. Kot peti nov igralec za prenovljen vijol’čni projekt prinaša takojšnjo dodano vrednost in pomeni s triletno pogodbo naložbo za prihodnost, tudi za resnejši nogomet v Evropi.”

Doma je vedno najlepše. Sven Šoštarič Karič o vtisih ob vrnitvi v Ljudski vrt: “Po več kot petih letih se vračam domov, z res posebnimi, prijetnimi občutki. Cilji so visoki, tako moji kot klubski. Upam, da bom s svojimi dobrimi igrami zadovoljil pričakovanja kluba in navijačev, hkrati pa tudi svoja. Vračam se s pridobljenimi koristnimi izkušnjami. Odločitev, da sem sprejel izziv v Angliji in takrat odšel iz Maribora, ocenjujem kot pravilno. Spoznal sem, kako zadeve potekajo v tujini, kako je igrati, ko so na nasprotni strani zelo hitri igralci na višjem nivoju. Sledilo je dragoceno nabiranje izkušenj v članskem nogometu v Domžalah, zdaj pa sem pripravljen izpolniti zahteve Maribora in verjamem, da lahko pokažem, kar zmorem.”

Za prve članske nastope v vijoličastem si je izbral dres s št. 25, moštvu se bo priključil v torek, ko se bodo nadaljevale aktivnosti v Ljudskem vrtu.
“Novo zgodbo tudi uradno začenjam v torek, s pravo miselnostjo in velikim motivom. Dodatnega časa za prilagajanje ne bom potreboval. V Mariboru smo že v mlajših selekcijah vedeli, da velja pravilo: napad na prvaka in na pokalno trofejo. Veseli me, da se priključujem prvakom, v evropskih kvalifikacijah je z dobrimi igrami in z nekaj sreče marsikaj mogoče, lahko presenetimo. Nov sistem tekmovanja nam omogoča še nekaj več možnosti, da se uspešno predstavimo na mednarodnem prizorišču. Bo pa najbolj pomembno, da bomo v pravi podobi že na otvoritvi sezone.”
0.krog LESTVICA