Članek
S trenerjem o doslej opravljenem in stopnjevanju ritma v prihodnjem tednu v popolni zasedbi
PO KORISTNEM UVODU ZDAJ V GLAVNI DEL
Ivan Brnić: prvih 60 minut novega izziva
Foto: Grega Wernig
Konec druge etape priprav, vrnitev domov. Med bivanjem v Prekmurju smo opravili devet aktivnosti, odigrali dve tekmi in ob odsotnosti udeležencev reprezentančnih akcij ter v pričakovanju prihoda novih nogometašev omogočili nabiranje kilometrine v članski konkurenci tudi nekaterim upom iz nogometne šole. Ocena trenutnega stanja v pogovoru s trenerjem Radovanom Karanovićem.

O spoznanjih s testa proti Shkendiji…
“Za nami so intenzivni delovni dnevi in povsem razumljivo je bilo v določenih trenutkih opazno, da ni bilo ustrezne svežine. Če pogledam celoten teden, z vsem, kar smo opravili, je vse okej. Prvi trije novinci so se dobro znašli, tudi Baturina je po spoznavanju z ekipo že odigral uvodne pol ure. Zato smo ob upoštevanju vseh okoliščin, ne glede na rezultat dvoboja s Shkendijo, lahko optimistični.”

O prilagoditvi delovnega načrta…
“Po vrnitvi reprezentantov začenjamo novo poglavje, priključil se bo tudi Sven Karić. Počasi se dopolnjujemo in nedvomno bo naša podoba drugačna, ko bomo v popolni zasedbi. Začetni del je imel nekoliko drugačen potek, z nami je bilo ogromno mladih, vse skupaj smo izkoristili, da tudi te fante spoznamo z načinom dela in zahtevami članskega nogometa. Naredili smo nekaj tudi za prihodnost, zdaj pa se usmerjamo k naslednjim najpomembnejšim ciljem. Dejstvo je, da nimamo veliko časa. Do 6. julija moramo biti na čim višjem nivoju in zato bodo prihodnji dnevi minevali ob popolni osredotočenosti.”

O odsotnosti Kronavetra in Uskokovića…
“Oba sta na sobotni tekmi manjkala zaradi poškodb. Kronaveter bo, žal, nekoliko dlje izven igrišča, Uskokovića pa pričakujemo na treningu že v torek.”

O Belorusih…
“Imamo že določene informacije, zbiramo nove. Spremljali jih bomo temeljito, vemo, da imajo do prihoda v Maribor tri prvenstvene in pokalno tekmo, a se bomo ukvarjali predvsem s seboj. Z namenom, da skozi proces treningov in naslednje tri pripravljalne dvoboje, ki bodo pomenili priložnost za seznanjanje novincev z zahtevami ter za vračanje reprezentantov v naš režim, pripeljemo moštvo do želenega stanja.”

In o pestrem dogajanju na kadrovskem področju…
“Lahko smo zadovoljni s potekom. Zgodile so se lepe zadeve v prejšnjih dneh in s takšnim zagonom je lažje delati. Ekipa je okrepljena, prisotna je dodatna energija. Morda se bo v prihodnjih dneh še kaj zgodilo, pripravljeni moramo biti tudi na kakšen odhod, a zaenkrat je stanje res spodbudno.”
0.krog LESTVICA