Članek
Po vrnitvi reprezentantov v osrednji del priprav, priključil se je tudi Šoštarič Karić
TAKOJ OPAZNA DODATNA ENERGIJA
Foto: Grega Wernig
Nov začetek. Priprave, faza št. 3: nazaj v Ljudski vrt, od torka na "puno" s celotno ekipo. Z vrnitvijo reprezentantov (Milec, Sikošek, Makoumbou, Žugelj, Antolin) in prvič z vsemi novimi obrazi, saj se je priključil tudi Šoštarič Karić.

“Lepo je, da smo znova zbrani v popolni zasedbi. Fantje so se vrnili z reprezentančnih akcij in po krajšem premoru. Lahko rečemo, da smo zdaj na nek način na novem začetku in takoj je bila na treningih opazna dodatna energija, ko smo vsi nazaj, z jasno izraženim skupnim ciljem,” je ob novem poglavju pripravljalnega obdobja poudaril Radovan Karanović.

Baturina, Božić, Brnić in Zalokar so že prestali uvodno fazo prilagajanja na življenje v vijol’čnem svetu, v prihodnjih dneh sledi stopnjevanje aktivnosti.
“Vsi imajo primeren odnos, s pravo mero prizadevnosti. Seveda bodo potrebovali nekaj časa, da sprejmejo vse naše zahteve, a so prvi vtisi pozitivni. S fanti, ki so se priključili pozneje, moramo biti previdni. Tudi naše udeležence reprezentančnih akcij želimo čim prej vrniti v tekmovalni ritem, hkrati pa jim odmerjati obremenitve, da jih pripeljemo v ustrezno stanje telesne pripravljenosti. Verjamem, da bodo do prve tekme že na določenem nivoju, ki ga zahtevajo evropske kvalifikacije.”

Na prisilni počitek je vmes moral Kronaveter, ki pa ne bo predolg.
“Upam, da se bo situacija razpletla na najboljši način. Obeti so boljši, kot je sprva kazalo in morda se bo Kronaveter po poškodbi vrnil v proces treninga še v tem tednu. Uskoković bo prav tako izpustil le nekaj treningov. Izogibati se mora dvobojem, trenutno vadi po posebnem programu in bo v nekaj dneh nazaj s polno obremenitvijo. Jug, ki pa bo manjkal dalj časa, ima svoj delovni program, seveda pa še ne more sodelovati pri vratarskih treningih.”

Sredino popoldne bo namenjeno testu št. 3. Naslednji nasprotnik bo Spartak Trnava (Radenci, 17.30), tokrat bomo na igrišču že v bolj tekmovalni postavi.
“Mladi iz nogometne šole so po vrnitvi iz Prekmurja dobili prosto, niso imeli nič počitka po koncu sezone, zato smo jim ga namenili v prihodnjih dneh. Lorber, Čuk in Poredoš si zaslužijo pohvale za trud, aktivnosti bodo pozneje nadaljevali s selekcijo U19. Božičković pa je zaključil mladinski staž in ostaja z moštvom. S to tekmo bomo že vstopili tudi v naslednjo fazo tekmovalnega dela priprav in skušali poiskati določene vzorce v igri za tisto, kar nas čaka med sezono. Predvidoma bosta različni enajsterici odigrali po 45 minut, proti slovaškemu tekmecu bomo začeli z vračanjem tekmovalnih občutkov pri vseh igralcih.”

0.krog LESTVICA