Članek
Napovednik začetka prvenstva (Ljudski vrt, sobota, 20.15): Menno Bergsen v novi sezoni v novi vlogi
UPRAVIČITI ZAUPANJE
Foto: Grega Wernig
Turška misija zaključena na najlepši način. Z uvrstitvijo v drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov, uspešno predstavitvijo nekaterih novih obrazov. Tudi z uspešnimi prvimi koraki ob novem izzivu za novega vratarja.

Menno Bergsen v pogovoru po vrnitvi iz Sakarye in v napovedniku naslednjega poglavja: “Zadovoljstvo je dvojno. Nadzorovali smo tekmo proti zahtevnemu nasprotniku, vsak je opravil svoj del naloge, zmagali smo in se uvrstili v naslednji krog, kar je najpomembnejše.”

Zdaj sledi preklop na domačo ligo, v sobotnem večeru v Ljudski vrt na ligaško premiero.
“Zelo pomembno bo dobro začeti ligaško tekmovanje. Spomini na proslavo naslova prvaka so še sveži, želimo ponovno doživeti te občutke ob koncu sezone, zato takoj velja popolna usmerjenost k dvoboju z Radomljami. Pripravili se bomo kot na obe evropski tekmi.”

Po poškodbi Ažbeta Juga je 22-letni Nizozemec prevzel status prvega vratarja in novo sezono odprl na najlepši način, z dvema zaporednima tekmama brez prejetega zadetka.
“Vesel sem, da sem dobil priložnost. Skozi delovni režim treningov sem se pripravljal na trenutek, ko bi lahko pomagal moštvu in skušal upravičiti zaupanje. Skušal sem prispevati svoj delež in seveda mi veliko pomeni tudi spoznanje, da mi ni bilo treba po žogo v mrežo. Zato smo v vratih, to je naša osnovna zadolžitev. Kdaj se zgodi, da imaš precej obramb in ne moreš ustaviti prav vseh udarcev, razumljivo pa prinaša dodatno samozavest, ko greš po tekmi z igrišča z ničlo v obliki nedotaknjene mreže.”

Naj se niz podaljša. Še za kakšno tekmo…
“Kot gremo v vsako tekmo z željo po zmagi, je naslednji cilj ‘čista mreža’. Seveda je drugače v ozračju, ki jih prinašajo evropske tekme, vendar kot ekipa imamo pravo miselnost, zavedamo se pomena nenehnega dokazovanja in veerjamem, da se bomo veselili tudi po sobotni tekmi.”

Z nami pa tudi naši novi navijači na Nizoemskem.
“Družina, prijatelji, znanci prav pozorno spremljajo vsa dogajanja. Od mojega prihoda v Maribor so mnogi začeli iskati informacije o klubu, mestu. Ob navijačih v Mariboru mi pomenijo veliko podporo in to je le še dodaten motiv za uspešne predstave.”

Maribor - Radomlje. Ljudski vrt, sobota, 16. 7. Ob 20:15.
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7