Članek
Po bolečem porazu s trenerjem o rošadah, neprijetnem razpletu in pomenu vračanja pozitivne energije
PREVZEMAM ODGOVORNOST
Foto: Grega Wernig
Po odlični evropski sredi neuspešna prvenstvena premiera. Odločitev o popolni rotaciji moštva, ko je Bergsen ostal med vratnicama, v primerjavi z dvobojem proti beloruskemu prvaku pa smo imeli 10 novih igralcev v začetni enajsterici, se ni obnesla.

“Imeli smo najboljše namene, a se ni izšlo. Prevzemam odgovornost za ta poraz. Imamo argumente, zakaj je bila sprejeta takšna odločitev. Poraz je neprijeten, a nas v sredo spet čaka zelo zahtevna tekma in znova bomo na najvišjih obratih. Opravičujem se navijačem za predstavo in zdaj želimo takoj vso pozitivno energijo usmeriti k naslednji evropski tekmi,” je po bolečem porazu proti Radomljam izpostavil Radovan Karanović, s pojasnilom o predvidenem načrtu.

“Božićev primer potrjuje, kaj pomeni spoznanje, da sedem od enajstih igralcev ni opravilo celotnih priprav. Morali smo razporediti moči. Imeli smo razloge za takšno sestavo moštva, zato ne bi rad po tako dobro odigrani tekmi v sredo in po tem polomu namenjati pozornost le negativnim zadevam. Strinjam se, da je poraz neprijeten, a ne bo vplival na tisto, kar želimo pokazati ob novem velikm izzivu. Igralce, ki so igrali v sredo v Turčiji, smo morali ohraniti v ustreznem stanju. V ekipi je 25 igralcev, ne gre izpeljati sezone, da bi igrali z enako enajsterico.”

Ob porazu je sobotna tekma trenerju prinesla še dodatna spoznanja.
“Dobili smo določene odgovore, a ne bi rad šel v negativne razprave. Ostati moramo mirni do srede. Če zamujaš v dvobojih in jih večinoma izgubiš, tekme ne moreš zmagati. Nihče izmed nas ni pričakoval, da lahko pride do tolikšnega števila individualnih napak, premalo zbranosti na igralnih položajih in vse skupaj je privedlo do takšnega razpleta. Zato trdim, da bi še enkrat namenil priložnost tej enajsterici, če bi znova izbiral ekipo. Glede na okoliščine smo se morali tako odzvati. Zavedamo se, da ta poraz ne sodi k podobi Maribora, a bomo skušali popraviti vtis takoj na naslednji tekmi. Preveč zadev je šlo v nepravo smer. Prvi zadetek, ki smo ga dobili prepoceni, je obrnil tekmo v njihovo prid. Ne skrivamo razočaranja, a šlo je za prvo tekmo v prvenstvu, marsikaj je še mogoče popraviti in nadoknaditi.”

Kakšne so ugotovitve o resnosti poškodbe Marka Božića, ki je moral predčasno z igrišča?
“Ni mogel nadaljevati z igro zaradi bolečin v hrbtenici. Zdravniška služba ga je pregledala, zaenkrat je še prehitro, da bi imeli konkretnejše informacije. Upam, da bo nared do srede.”

Sobotna tekma je bila prva brez Antoinea Makoumbouja, kako se pripraviti na obdobje po odhodu dosedanjega nepogrešljivega člana zvezne vrrste?
“Hoteli smo dobiti določene odgovore, kako naprej. Po tej tekmi jih nismo dobili. Makoumbou je bil gonilna sila, razumljivo ga je težko takoj nadomestiti. Zato se zdaj usmerjamo k Sheriffu, želim si, da bi bili že v sredo v trenutno popolni zasedbi spet na želenem nivoju. Potem pa bomo iskali določene nove rešitve.”

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7