Članek
Zadnji napovednik dvoboja v Ljudskem vrtu proti Sheriffu (Ljudski vrt, 20.15)
TEKMA IZ TURČIJE JE NAŠA POT
Foto: Grega Wernig
Pred nami je nov evropski izziv. Prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, nasprotnik pa serijski moldavski prvak Sheriff, ki je v prejšnji sezoni igral v skupinskem delu in prišel do senzacionalne zmage proti kasnejšemu zmagovalcu Lige prvakov, Realu. Moštvo iz Tiraspola je v prvem krogu letošnjega tekmovanja izločilo Zrinjski, naš strokovni štab si je priskrbel celovite informacije o nekoliko spremenjeni zasedbi tekmecev.

“Nasprotnika smo temeljito analizirali. Gre za ekipo, ki je sestavljena na novo. Devet igralcev, ki začenja tekme, se je pridružilo pozneje, prišli so v tem prestopnem roku. Moldavski prvaki imajo znova zelo kakovostno ekipo, o tem ni dvoma, toda ob ponovitvi izvedbe na obeh tekmah prvega kroga imamo možnosti. Najbolj pomembno bo, da ne odstopamo od svojega načina,” pravi Radovan Karanović, ki bo moral poiskati zamenjavo za Antoinea Makoumbouja. Vprašljiv je tudi nastop poškodovanega Marka Božića.

“V kratkem obdobju smo nadomestili igralce, ki so odšli poleti. Ne bo lahko poiskati nove rešitve po odhodu Makoumbouja, ampak s skupnimi močmi bomo uspeli tudi v tem namenu. Potrebujemo le ustrezno mero razumevanja navijačev pri preoblikovanju moštva. Težave nam povzroča tudi poškodba Božića, imamo še določene dileme pri sestavi zvezne vrste, a je načrt za tekmo pripravljen. Pričakujem tekmeca, ki ne bo zaletav v igri. Z veliko mere discipline v igri in morda tudi z večjo obrambno usmerjenosti v igri. Sheriff je favorit v tem dvoboju, a imamo dober izhodiščni položaj. Čakata nas dve zahtevni preizkušnji, treba je izpolniti načrt v celoti, z maksimalno zbranostjo in osredotočenostjo, saj je vsaka napaka lahko usodna.”

Eden izmed glavnih audtov bo dvakratni strelec proti beloruskemu prvaku, ki pa se zaveda, da bosta znova potrebni dve vrhunski tekmi, da bi skušali iz dolgega evropskega poletja potrditi tudi evropsko jesen.

“Vse, kar je bilo, smo odmislili. Tako Radomlje kot Shakhtyor. Zagotovo pa sta tekmi proti beloruskemu prvaku pokazatelj, da gremo v pravo smer in smo na pravi poti. Predvsem druga tekma, na kateri smo bili dobro postavljeni in jim nismo dovolili skoraj nobene priložnosti. To je temelj in tako moramo nadaljevati. Na podoben način moramo igrati evropske tekme, trdno v obrambi in iskati priložnost v protinapadih, kar nam je tudi prineslo rezultat. Imamo hitrost, kar je lahko naša prednost,” Roko Baturina v napovedniku nove evropske srede, ko bo moštvo imelo tudi veliko podporo s tribun.

“Čuti se že tista dodatna energija, ki jo prinašajo evropske tekme. To je v Ljudskem vrtu še močneje izraženo, saj so navijači blizu igrišča. Žal mi je, da nisem zabil na prvi tekmi pred našimi navijači, zato sem bil zelo vesel, da mi je uspelo v Turčiji. Toda ni pomembno, kdo bo zadel, verjamem, da bomo imeli vsi skupaj po koncu tekme dovolj razlogov za zadovoljstvo.”

Maribor – Sheriff. Ljudski vrt, sreda, 20.15.

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7