Članek
S trenerjem o tretji zaporedni evropski tekmi brez prejetega zadetka in izhodišču za pot v Moldavijo
Z DISCIPLINO V IGRI ZMANJŠALI RAZLIKO
Foto: Grega Wernig
Slovenski prvak proti moldavskemu, prvih 90 minut brez zmagovalca in brez zadetkov. Za naše moštvo nadaljevanje evropske kompaktnosti, saj je to že tretja zaporedna tekma, ko je Bergsen ohranil mrežo nedotaknjeno. V napadu tokrat ni bilo veliko prostora za ustvarjalnost, smo pa z disciplinirano igro uspešno onemogočali poskuse Sheriffa.

“Nedvomno imamo dober izhodiščni položaj. Najbolj pomembno je, da nismo izgubili, drži, da smo morda bili nekoliko preveč pasivni v določenih delih tekme, manjkalo je nekaj več v igri proti naprej, a je treba fante razumeti. Vendarle je bila na nasprotni strani ekipa, ki je bila v prejšnji sezoni prepričljiva v ligi prvakov. Posledično je obstajala določena mera spoštovanja in moramo biti zadovoljni z razpletom. Ob tem pa je opazno, da si nekateri igralci morda ustvarjajo prevelik pritisk v želji, da bi na domačem igrišču, pred našimi navijači bili čim bolj uspešni,” je v oceni dvoboja izpostavil Radovan Karanović.

“Taktično nas niso presenetili. Igrali so nekoliko hitreje, kot smo pričakovali, toda glede taktičnih zadev je šlo po predvidevanjih. Smo pa se lahko prepričali, da gre za ekipo z veliko individualne kakovosti, z večjo tržno vrednostjo. Proti takšnemu tekmecu smo težko bolj enakovredni v igri, zato je bila bistvenega pomena velika mera discipline, kar so fantje imeli.”

Ne samo na serijske moldavske prvake, morali smo se privaditi tudi spremenjeno lastno zasedbo. Po odhodu Makoumbouja in ob odsotnosti poškodovanega Božića smo šli v boj z drugačno ekipo od iste, ki je izločila Shakhtyor.
“Igralca, ki sta v zadnjem obdobju postala zelo pomembna, nista bila z nami. Ni ju enostavno nadomestiti. Makoumbou je bil motor te ekipe, z dobrimi rešitvami v različnih situacijah. Božić bo zaradi poškodbe manjkal še na kakšni tekmi. Nismo bili tako nevarni pred vrati nasprotnika, toda odziv moštva je bil dober. Zato verjamem, da bomo na povratni tekmi na želenem nivoju. Imamo enako izhodišče, imamo možnosti. Z naše strani bomo naredili vse, da skušamo presenetiti in pridemo do napredovanja.”

Podobno kot z beloruskimi prvaki znova čakamo povratni dvoboj po uvodnih 0:0. Na pot v Moldavijo v ponedeljek, tekma bo v torek. Pred tem pa v soboto novih 90 minut v Ljudskem vrtu.
“Najprej moramo opraviti tekmo z Gorico, trenutno je popolna osredotočenost pri sobotnem novem izzivu. Upam, da ne bo večjih posledic v obliki poškodb. O Sheriffu in povratni tekmi bomo razmišljali od nedelje.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7