Članek
Sellouki in Nikolić nista več naša člana, Gorenak ter Bobarić na posojo
2 ODHODA, 2 POSOJI IN VSAJ ŠE 2 PRIHODA
Foto: Grega Wernig
Tekmovalne aktivnosti se vrstijo ena za drugo, po “prvem polčasu” dvoboja s serijskim moldavskim prvakom že sledi preklop na drugo prvenstveno tekmo proti Gorici, v torek v Kišinjevu odločamo o napredovanju, vmes pa je poln program tudi na kadrovskem področju. Dan po tekmi proti Sheriffu v pogovoru o trenutno najaktualnejših temah športni direktor Marko Šuler.

Najprej o spoznanjih po najzahtevnejšem izzivu uvodnega dela sezone...
“Težka tekma proti nasprotniku, ki se je opazno pripravil na nas. Ni naključje, da so lani resno tekmovali v skupinskem delu. Čeprav so zamenjali ekipo, so ohranili kvaliteto, kljub talentu, ki ga premorejo, pa so vendarle tudi ranljivi. Nismo prikazali najboljše predstave, o tem ni dvoma, a ostajamo v igri. Imamo možnosti za napredovanje, je pa kar nekaj zadev, ki jih lahko naredimo boljše. Predvsem v zadnjih petnajstih, dvajsetih minutah smo nakazali, da lahko tekmecem povzročimo težave. Za nami je dobra, tekmovalna preizkušnja. Odločitev o zmagovalcu bo padla v torek v Moldaviji, prej pa usmerjamo vse moči k tekmi z Gorico.”

O nadaljevanju kadrovanja in potrjenih odhodih…
“Sklenjena sta dva dogovora o prekinitvi pogodbe. Fanta, ki iščeta nov izziv, v želji po večji minutaži, sta Malik Sellouki in Stevan Nikolić. Malik je kazal nadarjenost, a je njegovo prilagajanje trajalo dlje. Tujci pa morajo biti nivo višje. Malik se je preselil na Nizozemsko, kariero bo nadaljeval pri Den Haagu, Stevan pa bo predvidoma ostal v Sloveniji. Dogovorili smo se tudi o dveh posojah, Gala Gorenaka k Aluminiju in Belmina Bobarića k Triglavu. Oba sta se že priključila novim soigralcem, z namenom, da odigrata uspešno sezono in se vrneta v Ljudski vrt z dragocenimi tekmovalnimi izkušnjami.”

In o morebitnih naslednjih potezah v drugo smer, za krepitev ekipe…
“Je kar pestro, obetamo si lahko še najmanj dva prihoda. Morda se bomo odločili še za tretjo novo moč. Prestopni rok je v polnem zamahu, tako kot na igrišču je dogajanje na visokih obratih tudi v pisarnah. Na vseh področjih. O imenih ne bi, več bo znano v prihodnjih dneh.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7