Članek
V soboto se vračamo v Ljudski vrt: ob 20.15 prvenstveni krog št. 2 proti Gorici
ODIGRATI NA NIVOJU PRVAKOV
Gregor Sikošek: "Popraviti moramo vtis iz prejšnje sobote"
Foto: Grega Wernig
Tretja zaporedna tekma v Ljudskem vrtu, tokrat drugi krog državnega prvenstva. Ob nadaljevanju tekmovalnega programa nov izziv proti Gorici, ki je ob vrnitvi med prvoligaško druščino uspešno začela novo poglavje. Sobotni dvoboj se bo začel ob 20.15.

“Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja, na katero se moramo še bolj pozorno pripraviti. Gorica je potrdila kompaktnost ekipe, motivacije ob vrnitvi v prvo ligo jim ne manjka, dodaten zagon so dobili tudi z zmago na uvodni tekmi. Ostati moramo popolnoma osredotočeni, kot se spodobi za prvaka. In odigrati neprimerno boljše kot na prvi tekmi proti Radomljam,” poudarja Radovan Karanović, ki je z moštvom odmislil projekt Sheriff Tiraspol. Vsa pozornost je usmerjena le k naslednjemu prvenstvenemu koraku.

Milec in Božić bosta manjkala zaradi poškodb, preostali igralci so med kandidati za nastop. Imeli smo slabo izkušnjo iz prvega kroga. Bomo posegli po določenih rotacijah, a ne v tolikšni meri. Cilj je, da osvojimo tri točke in se z dodatno mero pozitivne energije odpravimo v Moldavijo. Pričakujem pravi odziv moštva, v prvenstvu si ne smemo privoščiti preveč spodrsljajev ne glede na evropsko tekmovanje. Povrniti si moramo samozavest in postaviti nove temelje tudi v domačem prvenstvu.”

Gregor Sikošek med dvema obračunoma s serijskimi moldavskimi prvaki o sobotni domači nalogi: “Za nami je tekma proti fizično močni ekipi, ki je terjala precej moči. Po slabšem začetku smo vzpostavili ritem, žal se ni izšlo s konkretnejšim zaključkom. Še imamo precej rezerv v igri, moramo igrati bolj sproščeno v fazi napada in verjamem, da lahko pridemo do svojih priložnosti na povratni tekmi. Tudi do napredovanja. Toda o Sheriffu bomo razmišljali od nedelje. Pomembno je, da smo povezali še tretjo tekmo brez prejetega zadetka, postavljamo temelje, na katerih lahko gradimo. Imamo svoja načela, od katerih ne odstopamo. Domače prvenstvo je zelo pomembno, ne smemo si dovoliti sproščenosti. Popraviti moramo vtis iz prejšnje sobote. Če bomo igrali kot znamo, bo tokrat popotnica v naslednji evropski test boljša.”

Krog št. 2. Maribor – Gorica. Ljudski vrt, sobota, ob 20.15.
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7