Članek
S trenerjem o zmagi dvojnega pomena, a tudi o zadevah, ki jih bo treba izboljšati
GLEDE NA OKOLIŠČINE RAZUMLJIVO
Foto: Grega Wernig
Namen dosežen, želja uresničena. “Ne moremo reči, da smo bili na pravem nivoju. Ampak so razlogi za to razumljivi, zato je najbolj pomembno, da smo zmagali in se lahko mirno pripravimo na to, kar nas čaka v torek,” je strnil vtise po sobotnem dvoboju z Gorico Radovan Karanović, ki je ob spodbudnih zaznal tudi moteče zadeve.

“Dobili smo 2 gola iz prekinitev, kar ne sodi v tisto, kar si mi želimo. To je nedopustno, saj drugih priložnosti tekmeci niso imeli. Toda veseli odziv, saj smo prišli do preobrata. Rezultat bi lahko bil tudi višji, če ne bi bilo preveč egoizma pri določenih podajah. V končnici smo morali tudi nekoliko potrpeti, a v vsakem primeru pripisujem tej zmagi velik pomen. Ker smo otvoritev prvenstva odigrali tako kot smo, smo tokrat potrebovali boljši odziv. Odšel je Makoumbou, doletele so nas neprijetne poškodbe in več dejavnikov je privedlo do tega, da je moštvo v določenem krču. Zadeve urejamo sproti in se prilagajamo na okoliščine, kar ni enostavno.”

Zmaga prinaša tudi lepšo popotnico v Moldavijo.
“Seveda je vedno lepše iti na pot s takšno predzgodbo. Moštvo bo dobilo dodatno energijo, kar je neprecenljivega pomena, saj časa za počitek ni. Že od nedelje se usmerjamo k povratni tekmi proti Sheriffu in se moramo v kratkem času temeljito pripraviti. Pričakujem pravo podobo moštva in menim, da se bomo pokazali v boljši luči kot tokrat.”

Med dodatnimi “plusi” sobotnega večera je tudi spoznanje, da smo ob Baturini dobili še dva nova strelca.
“Lepo je videti tri različne strelce za potrditev raznovrstnosti, lahko pa bi bil skupni vtis še boljši in bi zadeli še kdaj. Uspelo nam je trikrat, a smo ineli priložnost za 4:1, potem pa se pripeljali v situacijo, ko smo komaj zadržali točke. Zato je moteče, da so bile nekatere poteze neprimerne, ko ni bilo podaj proti bolje postavljenemu soigralcu. Zame je dobra asistenca enakega pomena kot dosežen zadetek.”

In še o neprijetni temi: najprej smo pred tekmo izvedeli, da Martin Milec nekaj časa ne bo mogel pomagati moštvu, med tekmo pa smo ostali še brez enega izkušenega člana, Aleksa Pihlerja.
“Nimamo še potrditve informacije, koliko časa bosta izven igrišča. Je pa velik problem, ko igralec pride v igro in ga moraš tako hitro zamenjati. Pri Pihlerju gre za poškodbo gležnja, trenutno ne morem še z gotovostjo reči, kaj se dogajalo v prihodnje. Zagotovo Milec in Pihler ne moreta z nami v Moldavijo, prav tako bo doma na okrevanju ostal Božić. V kratkem času se je zvrstilo precej zadev, ki ne sodijo k tistemu, kar si želimo, toda s tem se moramo boriti in ostati pozitivni. Dogajajo se prihodi in odhodi, zdaj še poškodbe. Ekipa doživlja spremembe, nekaj časa bomo še potrebovali, da dosežemo tisto želeno stabilnost. Športni direktor dela na tem, da se igralski kader dodatno okrepi, a v celotnem procesu ne gre čez noč. Še enkrat se je pokazalo, da odločitev o rotaciji moštva proti Radomljam ni bila napačna. Obremenitve so velike, zato je pomembno, da ustrezno razporedimo moči, moštvo pa pokaže tisto vijol’čno srce v najboljši obliki. Verjamem, da ga bo spet že v torek.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7