Članek
Prispeli v moldavsko prestolnico: zvečer uradni trening, v torek od 19. ure odločno v boj za napredovanje
NAŠA PODOBA BO DRUGAČNA
Foto: Grega Wernig
Ob začetku novega tedna na novo evropsko gostovanje. Po predvidenem urniku z mariborskega letališča v Kišinjev ob 10. uri, v boj za 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov.

Prvih 90 minut brez zadetkov, kako v povratni dvoboj proti favoriziranemu nasprotniku, ki želi ponoviti lansko zgodbo z igranjem v skupinskem delu?
“Določene zadeve smo že pripravili, kakšna bo izvedba, bomo videli na igrišču. Pričakujemo najboljše, verjamemo v napredovanje. Uspeh gradimo na tem, da v treh evropskih tekmah nismo prejeli zadetka. Seveda pa bo nov uspeh treba tudi zabiti gol in ne dvomim, da bo naša podoba drugačna, kot je bila na prvi tekmi,” je pred potjo v moldavsko prestolnico napovedal Radovan Karanović.

Po avtoritativni predstavi ob izločitvi beloruskega prvaka je moštvo doživelo nekaj sprememb. Antoine Makoumbou se je preselil v Italijo, zvrstili so se zapleti s poškodbami: najprej smo ostali brez Marka Božića, doma sta morala ostati tudi Martin Milec in Aleks Pihler. Strokovni štab je moral prilagoditi zadeve okrnjeni zasedbi.
“Imeli smo zastavljen določen način igre, potem ostali brez pomembnih igralcev, vendar moramo ohraniti optimizem. Sheriff je favorit, a imamo možnosti. Poskušali bomo nadomestiti odsotnost poškodovanih igralcev, časa ni veliko, a je treba vedno iskati nove rešitve. Načrt je pripravljen, podrobnosti ne bi razkrival. Najbolj pomemben pa bo nedvomno ustrezen pristop moštva.”

Na seznamu potnikov je tudi Vladan Vidaković, nova moč na sredini igrišča.
“Šel bo na pot, da spozna delovanje ekipe in da skrajšamo čas prilagajanja. Potem pa ga na naslednji tekmi že pričakujemo na igrišču.”

Koliko drugačen pa je lahko Sheriff v primerjavi s prikazanim pred šestimi dnevi?
“Pričakujem Sheriff, ki bo prepričan v svoj uspeh. Izhajajo ob svoji kvaliteti tudi iz priložnosti, ki so jih imeli na prvi tekmi. Toda pričakovati je našo boljšo igro kot v Ljudskem vrtu, ko so nam prevzeli prevlado na sredini igrišča, kar je privedlo do težav. Tekmeci imajo odlične posameznike, a se zavedajo, da ima Maribor izkušnje v evropskih kvalifikacijah. Med pripravo na tekmo največ razmišljamo o sebi in pričakujem pravi odziv, zanimiv boj s srečnim razpletom za nas.”

Po pristanku - let do Kišinjeva je travail 85 minut - in namestitvi v hotelu čaka moštvo večerni trening na stadionu Zimbruja, prizorišču tekme, ki se bo v torek začela ob 19. uri po našem času (20.00 po moldavskem).
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7