Članek
Utrip slačilnice v pričakovanju trenutka odločitve v boju za 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov
LAHKO PRESENETIMO
Foto: Grega Wernig
Pred dvobojem proti serijskemu moldavskemu prvaku še zbrani vtisi iz slačilnice. Sporočilo je enotno: Verjamemo!

“Lahko pripravimo presenečenje. Zavedamo se, da je pred nami sicer znova zelo zahtevna preizkušnja, na kateri pa bomo iskali svojo pot do uspeha. Glede na to, da prej nisem igral v evropskem pokalnem tekmovanju, je to zame novost, a se hitro prilagajam. Vsaka tekma prinaša dragocene, koristne izkušnje in skušal bom prispevati svoj delež na najboljši način že na naslednji,” poudarja Ivan Brnić, ki je prebil led ob spoznavanju z zakonitostmi evropskega tekmovanja, zdaj tudi pri doseganju zadetkov v vijoličastem.

“Veseli me, da sem zadel, a bi se lahko v določenih situacijah boljše odzval in bi dvoboj proti Gorici prej pripeljali do bolj mirnega razpleta. Želel sem le najboljše, ni se povsem izšlo. Sprva sem potreboval nekaj časa, a so me vsi v klubu in tudi v mestu lepo sprejeli, tako da je bilo obdobje prilagajanja krajše. Po beloruskem želimo izločiti še moldavskega prvaka, s pametno, potrpežljivo igro bomo skušali počakati na svoje priložnosti, saj bodo prišle. Tokrat pa bo izkoristek priložnosti še večjega, najbrž odločilnega pomena.”

Brnić si želi, da bi vsaj enkrat uspel pobegniti tekmecem, bo pa veliko dela za obrambne nogometaše. Max Watson o novem izzivu: “Menim, da imamo dobre možnosti za napredovanje. A moramo v ta namen popraviti določene zadeve v igri glede na prvo tekmo. Pričakujem znova velik boj za vsako žogo, tekma bo zelo zahtevna. Med prvim dvobojem smo se prepričali o tem, da ima Sheriff veliko individualne kvalitete, ki pa ni prišla do izraza v konkretnejši obliki. Vemo, kako se lotiti naloge, poznamo način, kako usmeriti tekmo v našo korist. In verjamem, da nam bo uspelo.”

Posebne zadolžitve pa bo imela tudi zvezna vrsta, v boju za prevlado na sredini igrišča, za narekovanje ritma. Po odhodu Antoinea Makoumbouja bo priložnost od 1. minute dobil Aljaž Antolin: “Vsi dobro vemo, kaj je pomenil za moštvo. Bil je kreator igre in treba se je privaditi na nove vloge. Prihajamo z dobro popotnico. Lahko bi bili proti Gorici še bolj prepričljivi, toda cilj smo izpolnili in vedno je lažje ob preklopu na evropsko tekmo po vmesni zmagi. Tisti poraz proti Radomljam je pomenil neprijetno razočaranje, smo pa dvignili glave in potrdili značaj ekipe, ki želi zmagovati. Seveda bo zdaj zgodba drugačna, opravka imamo z doslej najmočnejšim nasprotnikom. Sheriff ima posameznike, ki lahko z eno potezo odločijo tekmo. Ne smemo jim omogočati preveć prostora za zaključke, moramo biti dobro postavljeni v obrambi in iskati svoje priložnosti. Kvaliteto imamo, izkazati jo moramo na pravi način.”

Sheriff – Maribor. Boj za 3. krog kvalifikacij za Ligo prvakov. Dvoboj v Kišinjevu se bo v torek začel ob 19. uri po slovenskem času (20.00 po moldavskem).
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7