Članek
Vtise z igrišča o dogajanju v Kišinjevu je strnil Nemanja Mitrović
DVIGNIMO GLAVE, CILJ OSTAJA SKUPINSKI DEL
Foto: Grega Wernig
Končala se je pot v kvalifikacijah za Ligo prvakov. Na povratni tekmi boljša predstava kot v Ljudskem vrtu, pogumna, z izjemno mero bojevitosti, ki pa ni zadostovala za napredovanje. Podobno kot v prvem krogu je Sheriff vlogo favorita potrdil s tesno zmago. Tokrat s poznejšim zadetkom, v zadnjih trenutkih tekme, ko je že kazalo, da bomo šli v podaljške….

Vtise z igrišča je strnil Nemanja Mitrović: “Bojevitosti ni manjkalo, odigrali smo zelo solidno tekmo. Vseh 90 minut smo dobro stali na igrišču, zapirali prostor, žal pa je odločil ta ponesrečen gol. Vemo, kako je Sheriff napredoval proti Zrinjskemu, podobno jim je uspelo tudi tokrat. Zmanjkalo nam je za kaj več v napadu, ni se izšlo in obžalujemo, da se je razpletlo na takšen način.”

Zmanjkala je nagrada za trud, pri zadetku je splet nesrečnih okoliščin ob trenutku nepazljivosti prinesel nepopisno veselje favoriziranim tekmecem.
“Bil je prekršek, žoga se je po predložku v gneči odbila od igralca, spremenila smer in zgodilo se je, kar se je. Poceni prejet zadetek, o tem ni dvoma, a to je tista druga plat nogometa, žal se tudi to dogaja. Gre za tiste malenkosti, ki včasih prevesijo tehtnico na eno ali drugo stran in Sheriff je podobno kot v prvem krogu napredoval z naklonjenostjo sreče. Glede na ritem zaporednih tekem pa se je treba čim prej sprijazniti s porazom in se osredotočiti na Koper.”

Po pričakovanjih je pomenil dvoboj v Kišinjevu še težji test za celotno moštvo.
“Pred našimi navijači in na prvi tekmi, ko se ekpi še ne moreta poznati do podrobnosti, smo z nekoliko manj težavami onemogočali njihove poskuse. Tokrat smo bili na večji preizkušnji, a si tekmeci znova niso priigrali velikih priložnosti, zato je priokus po izločitvi še bolj grenak. Škoda, imeli smo še dovolj moči tudi za podaljšek. Skušali smo izkoristiti spoznanje, da pri nogometaših Sheriffa v zadnji tretjini dvoboja pride do določenega padca, vendar smo bili premalo nevarni.”

Poraz pa ne bo usoden. Po izločitvi beloruskega prvaka smo si zagotovili daljše evropske kvalifikacije, naslednja ovira bo HJK Helsinki.
“Prezgodaj je za konkretnejše napovedi, nasprotnika še ne poznamo dovolj. Zdaj je pomembna ustrezna regeneracija po naporni tekmi, odmisliti moramo nesrečno zgodbo iz Kišinjeva. Uspešno je treba oddelati nedeljsko gostovanje v Kopru, potem bo spet dovoljeno razmišljati o evropskih izzivih. Vemo, kaj si želimo. Cilj je skupinski del enega izmed tekmovanj in vse moči bomo usmerili v uresničitev želja. Pred nami sta še dva kvalifikacijska kroga, za evropsko jesen moramo izločiti enega nasprotnika in verjamem, da bomo izkoristili priložnost ter dosegli namen.”

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7