Članek
Sezono nadaljujemo z gostovanjem v Kopru (nedelja, ob 20.15)
POVRNITI OBČUTKE IZ PREJŠNJE SEZONE
Foto: Grega Wernig
Po Sheriffu in pred Helsinki – Koper. Ostajamo edini slovenski predstavnik v nadaljevanju kvalifikacij za evropska pokalna tekmovanja. Sezono pa ob težavah s poškodbami vendarle nadaljujemo tudi v okrepljeni zasedbi, z razširjenim kadrom.

“Veseli me, da smo rešili določene težave. Žiniča poznam že nekaj časa, poznam njegov način igre in verjamem, da bo pomenil okrepitev za moštvo. Prav tako tudi Vidaković, ki nam prinaša drugačno dimenzijo v zvezni vrsti. Razumljivo bosta potrebovala nekaj časa za prilagajanje, na zahteve v igri, na klub, na razmere v Mariboru. Bomo pa skušali skrajšati obdobje prilagajanja in oba bosta v kadru že za tekmo v Kopru,” o spremenjeni podobi moštva Radovan Karanović.

Milec, Pihler in Božić ostajajo na seznamu poškodovanih, po udarcu v glavo in poškodbi gležnja med tekmo v Kišinjevu ne bo med kandidati za nastop Žuglja ter Sirka.
“Moramo se prilagoditi, poiskali bomo nove rešitve. Do nedelje bomo pripravili predviden načrt. Časa za počitek ni, popolna osredotočenost je le na naslednji tekmi. Koper ima posamično kakovost, sposobni so reševati situacije 1 na 1 in jim ne smemo puščati preveč prostora. Fantje so med tekmo v Kišinjevu pokazali drugačen obraz, tudi z veliko mero bojevitosti in na teh temeljih moramo nadaljevati. Gremo odločno v novih 90 minut, po točke, potem pa z dodatno pozitivno energijo v priprave na dvoboj s Helsinki.”

O odzivu ekipe po izkušnji iz Moldavije Ignacio Guerrico: “Po tekmi proti Sheriffu smo bili razočarani, saj smo dolgo uspevali ustavljati poskuse tekmecev in dobili zadetek šele tik pred koncem tekme. Toda to je nogomet, moramo se sprijazniti z razpletom in iti naprej z dvignjeno glavo. Zdaj imamo novo priložnost, da osvojimo prvenstvene točke, potem pa se znova usmerjamo k naslednjemu evopskemu izzivu.”

Nepopustljivi 24-letni Argentinec se je v zadnjem obdobju izkazal z raznovrstnostjo, na običajnem položaju v obrambi ali tudi višje ob stranski črti.
“Če mi trener nameni priložnost, jo bom zagrabil in skušal pomagati moštvu po najboljših močeh. Pogovorila sva se, ustrezata mi obe vlogi. Lahko sem bolj obrambno usmerjen, znajdem se tudi v bolj ofenzivni vlogi. Maribor ima 25 igralcev, vsak ima kakovost, da opravi svoj del naloge v katerikoli postavitvi. S tremi ali štirimi v obrambi, na levi ali desni strani in ne glede na taktične zahteve. Zavedamo se, da moramo izkoristiti vsako priložnost, ki nam je ponujena, saj je v moštvu velika konkurenca.”

Ob napovedniku gostovanja na Bonifiki ne manjka odločnosti, Guerrico poudarja: “Nedeljska tekma za nas pomeni priložnost, da povrnemo občutke iz prejšnje sezone. Koper je igral odlično, s tem, ko so vršili pritisk na nas, so poskrbeli, da smo tudi mi morali igrati boljše. Potrebujemo znova zelo dobro predstavo, z visoko stopnjo agresivnosti in verjamem, da je pred nami zanimiva tekma. Ekipa je doživela precej sprememb, predvsem v ofenzivnem delu. Gre za proces, ki zahteva nekaj časa, toda verjamem, da bomo iz tekme v tekmo na višjem nivoju.”

Koper - Maribor. Krog št. 3. Nedelja, ob 20.15.

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7