Članek
Nedeljski večer za gostovanje v Kopru
KOPER - MARIBOR 2:1 (1:1)
Foto: Grega Wernig
31.7.2022 Koper, Bonifika. Prva Liga Telemach, tretji krog. Sodnik: Bojan Mertik (Odranci). Pomočnika: David Gabrovec (Markovci) in Tomaž Černe (Celovec). Četrti sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana). VAR: Matej Jug (Tolmin). AVAR: Jure Praprotnik (Ljubljana). Delegat: Vinko Pokovec (Ljubljana).

KOPER: Golubović, Kambič, Novoselec, Žužek, Šimčak, Correia, Vešner Tičič, Kotnik (87' Jašaragič), Parris (85' Krajinović), Osuji, Kolobarić (90' Šušnjara). Klop: Adam, Rajčević, Palčič, Mittendorfer, Prce, Benedičič, Krajinović, Šušnjara, Jašaragič. Trener: Zoran Zeljković.

NK MARIBOR: Bergsen, Žinič, Mitrović, Šoštarič Karič, Sikošek, Vidaković (66' Antolin), Repas, Brnić (66' Guerrico), Kronaveter, (66' Vipotnik) Čuk (46' Šturm), Baturina. Klop: Zalokar, Watson, Koderman, Guerico, Maher, Antolin, Božičković, Šturm, Vipotnik. Trener: Radovan Karanović.

Strelci: 1:0 Kotnik (31), 1:1 Baturina (34), 2:1 Osuji (53)

Rumeni karton: Šoštarič Karič (57), Šimčak (68), Correia (73), Sikošek (90), Osuji (90)

Ob preklopu med evropskimi in tekmami v domačem prvenstvu je nedeljski večer rezerviran za gostovanje v Kopru. Za prvi dvoboj tekmecev za naslov prvaka v prejšnji sezoni manjkajo poškodovani Martin Milec, Nino Žugelj, Aleks Pihler, Marko Božić in Rok Sirk, imamo pa tri premiere. Andraž Žinič in Vladan Vidaković kot zadnja novinca v Ljudskem vrtu od 1. minute, dočakali pa bomo še en, prav poseben mejnik. Spoznali bomo 17-letnega upa iz nogometne šole, Tine Čuk, ki je s članskim moštvom opravil začetni del priprav v Prekmurju, bo dobil priložnost za debitantski nastop. S tem pa se bo vpisal k zgornjemu delu seznama igralcev, ki so kot najmlajši oblekli sveti dres. Pri Čuku 17 let, 5 mesecev, 16 dni pomeni izenačenje na 11. mestu z Žanom Kolmaničem, rekorder pa ostaja Petar Stojanović (16 let, 5 mesecev, 18 dni). Začetek dvoboja na Bonifiki ob 20.15.

Potek tekme
1' gremo Maribor!
5' Vidaković med uvodno akcijo s preigravanjem do Brnića, ki se je odločil za udarec z 18m, spretno ciljal, vratar Golubović pa je odbil čez prečko v kot
9' prvi koprski poskus v okvir vrat, Kotnik z leve strani do zaključka v kazenskem prostoru, na pravem mestu Bergsen
16' Vešner Tičič z desne strani pred gol, Bergsen s pravočasnim posredovanjem
19' priložost za Koper, Parris si je pripravil položaj za udarec v kazenskem prostoru, Bergsen znova brani
22' Kotnik z naslednjim poskusom, nenatančno
28' naš vratar z novim uspešnim posredovanjem, tokrat ob udarcu Parrisa z razdalje

1:0 Kotnik (31)
Vodstvo gostiteljev, po vtekanju in podaji Parrisa je zadel Kotnik, z udarcem ob desni vratnici.

1:1 BATURINA (34)
Goool! Najboljši odgovor - ekspresno izenačenje. Prvi del naloge je opravil Sikošek, s spretno akcijo na levi strani in podajo po tleh v sredino, za odločilno potezo pa poskrbel Baturina, ki je v golgeterskem slogu našel pot do mreže.

45+2' Osuji z razdalje, Bergsen na pravem mestu

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo z eno spremembo: namesto Čuka v igro Šturm
46' Koprčani prvi v okvir vrat v 2. polčasu, ob poskusu Kotnika pravočasno Bergsen

2:1 Osuji (53)
Novo koprsko vodstvo: Osuji si je po podaji Parrisa priboril položaj za udarec v kazenskem prostoru in zadel ob vratnici. 

58' vratar Bergsen je ujel žogo, a se je precej presenetljivo oglasil VAR... Zaradi dvoboja Šoštarič Karič-Kambič pred posredovanjem našega vratarja. Nato pa je sodnik Mertik pokazal na belo točko.
59' ostaja 2:1... Vlogo izvajalca enajstmetrovke je v 59' prevzel Parris, toda zadel je prečko.
64' trojna menjava v našem moštvu: v igro Antolin, Guerrico in Vipotnik, z igrišča Brnić, Kronaveter ter Vidaković
70' lov na izenačenje, po predložku Sikoška do udarca z glavo Vipotnik, na pravem mestu vratar Golubović
79' zaporedna poskusa Vipotnika in Repasa, obakrat v obrambni blok, končalo se je s kotom
90' še 6 minut igre
90+7' zadel je Šušnjara, toda iz ofsajda, zadetek ni priznan

KONEC TEKME
0.krog LESTVICA