Članek
S trenerjem o predstavi v Kopru in iskanju novih rešitev za boljšo podobo
MORAMO SE STABILIZIRATI KOT MOŠTVO
Tine Čuk med prvim nastopom v članski konkurenci
Foto: Grega Wernig
Tretjega prvenstvenega kroga ne bomo pomnili po dobrem. Po vrntvi iz Moldavije in v pričakovanju dvoboja s finskim prvakom je bilo treba ob številnih poškodbah opraviti kar nekaj rošad (prvič je priložnost v članski konkurenci dobil 17-letni Tine Čuk, predstavila sta se tudi novinca Andraž Žinič in Vladan Vidaković), a nismo imeli želene podobe na igrišču.

“Čestitke Kopru za zasluženo zmago. Tokrat nismo bili na nivoju tekme, začeli smo igrati prepozno, preveč je bilo preračunljivosti, manjkalo nam je razpoloženih igralcev,” odkrito o neprepričljivi predstavi na Bonifiki Radovan Karanović.

Po vodstvu gostiteljev je Roko Baturina poskrbel za takojšnje izenačenje, toda v drugem polčasu drugega vodstva gostiteljev nismo več uspeli izničiti.
“Dobili smo gol ob nepravem trenutku in se nismo uspeli ustrezno odzvati. Najbolj pa me skrbi spoznanje, da smo v treh prvenstvenih tekmah dobili sedem golov. To je preveč in znak, da zadeve v obrambi ne ‘štimajo’, včasih je prisotne tudi preveč lahkomiselnosti. Zagotovo so vse okoliščine glede poškodb, pa rotacij ekipe z vmesnimi prihodi in odhodi, povzročile določene težave. Toda podoba na igrišču bi morala biti boljša, o tem ni dvoma.”

Ob prilagajanju na nove razmere smo imeli tri vijol'čne premiere.
“Morali smo pred evropsko tekmo vključiti v moštvo Žiniča in Vidakovića, Čuk je dobil priložnost, saj smo okrnjeni na krilnih položajih. Preizkusili smo mladega, nadarjenega igralca, prvi nastop je opravil spodbudno, za uvodno prilagajanje na članski nogomet je bilo dovolj 45 minut. Občasno gre tudi za rotacije, v katere smo prisiljeni. V kratkem času se je zgodilo precej sprememb, primanjkuje nam, razumljivo, še nekaj skupnih treningov, da bi vse skupaj delovalo boljše na igrišču. Zato je trenutno najbolj pomembno, da izkoristimo vsak delovni dan na najboljši način. Moramo se stabilizirati kot moštvo.”

Zdaj pa vse moči spet usmerjamo na evropsko prizorišče, k prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo Europa. Nasprotnik v četrtek, 4. avgusta, v Ljudskem vrtu bo HJK Helsinki. Dvoboj se bo začel ob 20.15.
”Vse bomo naredili, da ekipo dvignemo in si povrnemo samozavest, psihološko moč. Verjamem, da bomo pred našimi navijači v povsem drugačni podobi. Odmisliti moramo, kar je bilo in gremo v priprave na nov izziv z optimizmom. Potrebujemo dobro izhodišče pred povratnim dvobojem v Helsinkih.”
11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7