Članek
Prestop: Nino Žugelj se po vzorčni razvojni poti, od nogometne šole do članskega dresa, seli na Norveško
IZ SLOVENSKEGA PRVAKA K NORVEŠKEMU
Foto: Grega Wernig
Intenzivno dogajanje v prestopnem roku še traja, v obeh smereh. Tokrat potrjujemo odhod iz Ljudskega vrta, Nino Žugelj se v donosnem prestopu seli na Norveško. Naslednja ostaja Bodø/Glimt, dvakratni zaporedni prvak skandinavske države.

Gre za posebno zgodbo, saj je bil Nino z nami od poletja 2016, ko je prišel v nogometno šolo kot obetavni vezist iz Dravograda. Že v prvi sezoni je prispeval delež k naslovu prvaka selekcije U-17, v naslednji pa postal še prvak z U-19. Vijol’čna razvojna pot mu je prinesla evropske dvoboje v mladinski (v Ligi prvakov 2017 je zbral vseh 6 nastopov proti Liverpoolu, Sevilli in Spartaku) in članski konkurenci, kjer je prispeval delež pri dveh osvojenih naslovih državnega prvaka. Pri letošnjem z eno izmed osrednjih vlog.

Športni direktor Marko Šuler ob odhodu: “Občutki so mešani. Njegova odsotnost se bo tekmovalno poznala, pomeni pa Ninov primer dokaz, da je mogoče ustvariti eno lepo zgodbo. In spoznanje, da imajo fantje, ki so vzgojeni pri nas, tudi kvaliteto za preskok na višjo raven. Te priložnosti nismo mogli zavreči. Nino je potrdil, da je na razvojni poti tudi z nekaj vzponi in padci mogoče priti v članski nogomet in potem do prestopa v tujino, kar mora biti želja vsakemu posamezniku. To je pot, ki se jo splača posnemati in graditi naprej naslednje zgodbe. Ob zahvali za prispevek v vijoličastem mu želimo vso srečo na nadaljnji poti.”

Nino Žugelj: “Odhajam z nekoliko grenkim priokusom, saj sem na zadnji tekmi odšel z igrišča s porazom in z razbito glavo. Toda verjamem, da bodo fantje uspešno nadaljevali sezono, za menoj pa, ko se ozrem nazaj, ostajajo izjemni, nepozabni spomini. Osvojil sem naslove v kadetski in mladinski konkurenci, zdaj še v članski. Še posebej ob zadnjem so bili občutki nepopisni, saj se je čutilo, kako je mesto dihalo z nami. Čas je za slovo in sprejel sem nov izziv. Moj je nekoliko drugačen, toda v nogometu nikdar ne veš, kam te bo peljala pot. Bodø prav tako osvaja lovorike, nanizal je tudi dobre rezultate v evropskih pokalih. Z optimizmom grem na novo pot in verjamem, da lahko naredim korak naprej v karieri.”

Nino, hvala za vijol’čne trenutke in srečno v nadaljnji karieri!

11.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
30
Celje
22
Luka Koper
21
Maribor
17
DNŠ Mura
14
Domžale
13
Bravo
10
Radomlje
10
Gorica
8
Tabor Sežana
7